SON DAKİKA
Hava Durumu

Staj ve çıraklık mağdurlarından İstanbul'da büyük buluşma

Staj sigortası mağdurları yarın Kadıköy'de basın açıklaması düzenleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Staj ve çıraklık mağdurlarından İstanbul'da büyük buluşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulması beklenirken, yapılacak düzenlemeden yararlanmak isteyen yüzbinlerce staj mağduru güzel haber bekliyor.

Daha önce EYT mağdurlarının yaptığı gibi staj mağdurları da seslerini duyurmak için İstanbul'da sahaya iniyor.

15 Ocak 2023 Pazar günü Kadıköy Rıhtım'da toplanacak olan binlerce staj mağduru konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Gönül Boran Özüpak da EYT'liler olarak basın açıklamasına destek vereceklerini duyurdu.

Basın açıklaması yapmak için İstanbul Valiliği'nden resmen başvuru yapılırken Staj Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman konu ile ilgili açıklama yaptı. Salman, staj sigortası mağduriyeti, meslek lisesi son sınıfta sanayide aktif olarak çalıştırılan ve iş yerlerinde çırak olarak çalışan insanların sigortalarının sadece kısa vadeli kısmının yattığı için emeklilik dönemini 10-15 yıl geciktiren büyük bir sorun olduğunu vurguladı.

"MAĞDURİYETİMİZE SAHİP ÇIKIN!"

Salman şöyle devam etti: “1999 yılı öncesi yüzbinlerce staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılır ve bu insanlar staj sürelerini borçlanırsa bu sorun kolayca çözülebilir. Böylelikle staj başlangıcı SGK uzun dönem başlangıcı olarak alınır,18 yaşından itibaren sigortalılık süresi kabul edilir ve bu toplumsal sorun el birliğiyle çözülür. İşte biz yıllardır bu mağduriyetimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunun için Ankara’dan sonra İstanbul’da da binlerce kişi ile birlikte basın açıklaması yapacağız. Haklıyız, kazanacağız. Staj, EYT yasa tasarısı ile birlikte TBMM gündemine gelmeli ve mağduriyet çözülmeli.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.