SON DAKİKA
Hava Durumu

Taksim bombacısının ilk ifadesi ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısını düzenleyen Ahlam Albashır'ın ifadesi ortaya çıktı. Patlama günü yaşananları anlatan Albashır'ın "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Taksim bombacısının ilk ifadesi ortaya çıktı

İstanbul'un en işlek noktalarından biri olan İstiklal Caddesi’nde pazar günü meydana gelen terör saldırısında 6 kişi yaşamını yitirirken 81 kişi yaralandı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan Ahlam Albashır, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturdu. 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah'ın haberine göre, Ahlam Albashır ile birlikte hareket eden bir örgüt üyesi, Albashır'ın bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Albashır ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi.

 "TALİMAT GELİNCE BIRAKTIM"

Ahlam Albashır talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı PKK'nın sözde sorumlusu talimatı verince Albashır bombayı banka bıraktı ve kaçtı.

Sabah'ta yer alan habere göre, resmi ifadesine bugün başlanan ve yakalandıktan sonra alınan ilk ifadesinde yaşananları bu şekilde anlatan Ahlam Albashır'ın "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği öne sürüldü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.