SON DAKİKA
Hava Durumu

Tuzla'da kimyasal koku davasında 5 yıl sonra karar

Tuzla’da 2017 yılında 97 kişinin zehirlenmesine neden olan kimyasal kokuya ilişkin davada 5 yıl sonra karar açıklandı. Mahkeme, 7 sanık hakkında 5 yıl 5 ay hapis cezasına hükmederken, sanıklardan biri de 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Tuzla'da kimyasal koku davasında 5 yıl sonra karar

Tuzla'da 25 Aralık 2017 tarihinde 97 kişinin etkilenmesine neden olan kimyasal kokuya ilişkin aralarında kamyon şoförleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Cihan Koca ve Ercan Kazan katılırken ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini söyleyerek beraat kararı verilmesini talep etti.

5 yılın sonunda karar çıktı
Mahkeme, davayı 5 yılın sonunda karara bağladı. Sanıklar Cihan Koca, Ercan Kazan, Mehmet Kazan, Murat Akın, Hazine Kuru, Mustafa Arıcan, Osman Tosun “çevrenin kasten kirletilmesi”, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçlarından toplamda 5 yıl 5 ay hapse çarptırıldı. Sanıklardan Tugay Çarkçı da aynı suçlardan 6 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Mahkeme, sanıklar Erol Şen, Mehmet Ali Arıcan, Rezzan Kazan hakkında beraat kararı verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.