SON DAKİKA
Hava Durumu

AYDB’den Ferik’e önemli görev!

Avrupa Yazarlar ve Düşünürler Birliği’nin (AYDB) Marmara Bölge Temsilci ve Koordinatörlüğüne Şair-Yazar Oktay Ferik getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AYDB’den Ferik’e önemli görev!

Avrupa’da yaşayan Türk topluluğunun kültürel kimliğini güçlendirmek ve birlik ruhunu pekiştirmek adına çalışmalarına hız veren Almanya Merkezli Avrupa Yazarlar ve Düşünürler Birliği (AYDB), Türkiye'de de genişlemesini sürdürüyor.

Bu kapsamda, halen AYDB’nin Bursa-Balıkesir Temsilciliği görevini yürüten Şair-Yazar Oktay Ferik, Marmara Bölge Temsilci ve Koordinatörlüğü’ne getirildi. Konuyla ilgili SözBursa’ya bilgi veren Oktay Ferik, AYDB'nin temel hedefinin, Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının kültürel bağlarını güçlendirmek, dil ve tarih bilincini pekiştirmek ve anavatanlarından uzakta asimilasyon riskini önlemek olduğunu söyledi.

İLİM İRFAN KÖPRÜSÜ

“Bu nedenle, dernek ilim, irfan, tarih ve edebiyat alanlarında faaliyetler yürüterek, fikir, bilim ve edebiyat dünyasının önde gelen kalemlerini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır” diyen Oktay Ferik, derneklerinin kutlu bir misyonla yola çıktığını ve Avrupa Türk topluluğunun eğitim, kültür ve sanat alanındaki ihtiyaçlarına yönelik çeşitli projeler üzerinde çalıştığını vurguladı.

Aynı zamanda, Türkiye'deki projelerle Avrupa Türk toplumu arasında güçlü bir bilim ve irfan köprüsü kurmayı hedeflediklerini aktaran Ferik, yakın gelecekte öncelikli olarak Bursa, Balıkesir ve İstanbul gibi Marmara bölgesinde yaşayan yazar ve düşünürleri bir araya getirmeyi planladıkların söyledi. Bu etkinlikteki amacın Türk milletinin birliği ve Türk devletinin bölünmez bütünlüğüne vurgu yapmak olduğuna işaret eden Ferik, şunları kaydetti:

“AYDB'nin çalışmaları arasında, dil kursları, kültürel etkinlikler, edebiyat ve sanat projeleri ile tarih ve kültür çalışmaları yer almaktadır. Dernek, Türkiye'deki yetenekli yazar, şair, akademisyen ve düşünürleri Avrupa Türk topluluğuyla buluşturarak güçlü bir bilgi ve düşünce paylaşımı ağı oluşturmayı hedeflemektedir. AYDB'nin Türkiye'deki teşkilatlanma çalışmaları da hız kazanmaktadır. Yeni atamalar ve temsilcilikler aracılığıyla dernek, Türkiye'nin farklı bölgelerinde de etkinlikler düzenleyerek yerel Türk kültürünün korunmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.”

TÜRKÇE VE TÜRK KÜLTÜRÜ

“AYDB'nin hedefleri arasında, Avrupa'da Türkçenin ve Türk kültürünün yaşatılması, genç kuşakların tarih bilinciyle donatılması, sanatın ve edebiyatın geliştirilmesi, entegrasyon sürecindeki Türk vatandaşlarına destek olunması ve kültürel alanda birlik ve dayanışmanın sağlanması da yer almaktadır” diyen Oktay Ferik, sözlerini şöyle noktaladı:

“Avrupa Yazarlar ve Düşünürler Birliği, kurulduğu günden bu yana büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Dernek, Türk kültürünün zenginliklerini korumak, Avrupa Türk topluluğunun kendini evinde hissetmesini sağlamak ve kültürel bir köprü oluşturmak için faaliyetlerini kararlılıkla sürdürecektir. Avrupa'nın önde gelen kültür ve düşünce platformlarından biri olan Almanya merkezli Avrupa Yazarlar ve Düşünürler Birliği (AYDB), Türk vatandaşlarının kültürel kimliklerini koruma ve anavatanlarından uzakta yaşarken asimilasyona karşı durma amacıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Son gelişmeler, AYDB'nin Türkiye'deki faaliyetlerini genişletme konusundaki kararlılığını gözler önüne seriyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.