SON DAKİKA
Hava Durumu

Nazi döneminde yağmalanan eserlerin tarihi gün yüzüne çıkacak

Nazi döneminde, Yahudi kimliğinin ve kültürünün tüm izlerini ortadan kaldırmak amacıyla Yahudi vatandaşların 600 bine yakın eserinin yağmaladığına inanılıyor. Sanat eserlerinin çoğu artık Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ünlü müzelerde sergileniyor olsa da yeni bir yasayla bu eserlerin nasıl ortaya çıktıkları, bu müzelere nasıl geldikleri belgelenecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Nazi döneminde yağmalanan eserlerin tarihi gün yüzüne çıkacak

Yasayı imzalayan Vali Kathy Hochul yeni yasayla ilgili şunları söyledi: “New Yorklular olarak Holokost’tan kurtulanlara olan ciddi bağlılığımızda birleştik: Asla unutmayacağız. Onlara, ailelerine ve Holokost’ta telef olan altı milyon Yahudi’ye, anılarını onurlandırmayı ve gelecek nesillerin bu çağın dehşetini anlamasını sağlamayı borçluyuz.”

Bu yasa tasarısıyla, eyalet içindeki müzelerin çalınan sanat eserlerinin tarihi hakkında bilgi vermesi sağlanacak ve bu tür eserlere, tarihlerini anlatan bir tabela eşlik edecek.

Ayrıca 1945’ten önce yapılmış ve Nazi döneminde Avrupa’da el değiştiren resimlerin, kayıp sanat kayıtlarında yer alması gerekecek, böylece kurbanların mirasçıları çalınan eserleri geri alabilecekler.

Eyalet Senatörü Anna M. Kaplan ise şu sözlerle eserlerin tarihinin neden önemli olduğunu açıklıyor: “Bugün, daha önce Naziler tarafından çalınan sanat eserleri, New York çevresindeki müzelerde, burada seyahat ettikleri karanlık yollardan habersiz olarak asılı olarak bulunabilir. Holokost tarihinin gelecek nesillere aktarılması çok önemli olduğu için, şeffaf olmamız ve Naziler tarafından çalınan sanat eserlerine bakan herkesin onun nereden geldiğini ve tarihteki rolünü anlamasını sağlamamız hayati önem taşıyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.