SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de 'kızamık' paniği: 20 bin kişi risk altında

ABD'de dini bir etkinliğe katılan bir kişiye kızamık teşhisi konuldu. Aynı etkinlikte bulunan yaklaşık 20 bin kişiye kızamık aşıları yok veya tam değilse 21 gün karantinaya girmeleri yönünde uyarı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
ABD'de 'kızamık' paniği: 20 bin kişi risk altında

ABD’nin Kentucky eyaletinde düzenlenen dini bir etkinlikte, yaklaşık 20 bin kişinin kızamık salgını riskine maruz kalmış olabileceği belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) yapılan açıklamada, geçen ay Kentucky’nin Wilmore şehrindeki Asbury Üniversitesinde, Hristiyan bir grubun düzenlediği etkinliğe katılan birine daha sonra kızamık teşhisi konulduğu uyarısı yapıldı.

Açıklamada, "Eğer 17-18 Şubat'ta Asbury Üniversitesi toplantısına katıldıysanız ve kızamık aşınız yok veya tam değilse, 21 gün karantinaya girmeli ve kızamığı başkalarına bulaştırmamak için semptomlarını izlemelisiniz." denildi.

Açıklamada ayrıca aşılanmamış kişilerin kızamık, kabakulak ve kızamıkçık (MMR) aşısı olmaları tavsiyesinde de bulunuldu.

Yetkililer, kızamık virüsünün solunum yoluyla aşırı bulaşıcı ve bu konuda geliştirilmiş aşılara rağmen dünya çapında özellikle çocuk ölümlerinde bu salgının ana neden olduğu konusunda uyarıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.