SON DAKİKA
Hava Durumu

Doruk’tan prematüre bebeklere özel etkinlik

Özel Doruk Hastaneleri bünyesindeki Doruk Yıldırım Hastanesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Doruk’tan prematüre bebeklere özel etkinlik

Bursa’daki öncü sağlık kuruluşlarından olan ve kaliteli sağlık hizmetiyle adından söz ettiren Doruk Hastaneleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri ile farkındalık çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.

 Bu kapsamda Doruk Yıldırım Hastanesi tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için organize edilen etkinliğe, Doruk Yıldırım Hastanesi Başhekimi Dr. Cemal Turhan, Yeni Doğan Uzmanı Dr. Birgül Mutlu Aydemir, çalışanlar,  prematüre bebekler ve aileleri katıldı.

Pastanın kesildiği ve fotoğrafların çekildiği 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlamasının açılışında konuşan Doruk Yıldırım Hastanesi Başhekimi Dr. Cemal Turhan, prematüre bir bebeğin doğumundan yetişkin bir birey olana kadarki sürecin çok zor ve ağır bir sorumluluk yüklediğini belirterek şöyle konuştu, “Prematüre bebeklerimiz hayata erken adım atıyorlar. Bu süreç hepimiz için zor ama aileler için daha sancılı geçiyor yavrularını hemen kucaklarına alamıyorlar. Biz bu sürece yakından tanıklık eden Doruk ailesi olarak bugün prematüre bebeklerimizi ve ailelerini davet ettik. Her yıl 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız bu konuda farkındalık oluşturma ve bilgilendirmektir. Doruk Hastaneleri olarak biz bu zorlu süreçte ailelerimizin yanında olmaya endişelerini gidermeye özen gösteriyoruz. Yeni Doğan ve Yoğun bakım Uzmanı Dr. Birgül Mutlu Aydemir özelinde tüm yeni doğan çalışanlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“ACELECİ BEBEKLERİMİZ BEYİN KANAMASI TEHLİKESİ ALTINDA”

Doruk Yıldırım Hastanesi Yeni Doğan Uzmanı Dr. Birgül Mutlu Aydemir de "17 Kasım Dünya Prematüre Günü, prematüre doğan bebeklerin sorunları hakkında farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmek için Doruk ailesin olarak kutladığımız özel bir gün. 37 haftayı tamamlamadan erken doğan her bebeğe prematüre diye tanımıyoruz. Sayıları hiç azımsanmayacak derecede ama başımıza gelince anlıyoruz. Ülkemizde her yıl 150 binden fazla prematüre bebek doğuyor bu bebeklerimizden 50 bin tane maalesef bir kilogramın altında. Bu yüksek bir rakam. Erken doğdukları için organ gelişimlerini tamamlayamıyorlar.  Gözleri, beyinleri, akciğerleri ve solunum ile dolaşım sistemlerine kadar birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar.  Tüm sorunlarla mücadele eden minik kahramanlarımız bunlar. Bu noktada biz ekip olarak bu minik kahramanlara ve ailelerine destek olmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz.   Burada haftası ne kadar küçükse çokça karşıtlığımız Bey'in kanamasıyla mücadele ediyoruz. Kanama ileriki yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Bizim amacımız sağlıklı bireyler yetiştirmek. Doruk sağlık olarak, her gün 42 yoğun bakım küvezimizde bulunan bebeklere destek oluyoruz. Her yıl da çeşitli etkinliklerle prematüreye dikkat çekmeye ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

“PREMATÜRELERE ÖZEL İLGİYLE YAKLAŞILMALI”

28 haftalık doğum yapan eşini Covid - 19'dan kaybeden prematüre babası Kenan Bahadır ise prematürenin yetiştirilmesi ve bakımında karşılaştıkları zorlukları paylaştığı açıklamasında şöyle konuştu, “Bizim için zor bir süreçti 81 gün yoğun bakımda kaldı. Doğumdan 10 gün sonra annesini kaybettik fakat anneannesi çok emek vererek titizce yaklaştı. Nihayetinde bugün kızım Su 2 yaşına geldi. Mutluyuz. Doruk çalışanlarına ve doktoruna teşekkür ederim” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.