SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Prematüre Günü BUÜ’de unutulmadı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla geniş katılımlı bir program düzenlendi. Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün Köksal, Türkiye’de her 10 bebekten birinin prematüre doğduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2022 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Dünya Prematüre Günü BUÜ’de unutulmadı

BUÜ Hastanesi’nde gerçekleştirilen programa akademisyen, idari personel ve prematüre bebek sahibi aileler katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Prof. Dr. Nilgün Köksal, prematüre bebeklerin zamanında doğan akranlarıyla benzer hayatta kalma ve kaliteli yaşam şansını yakalayabilmeleri için bu alanda eğitim görmüş yeni doğan uzmanları tarafından tedavi edilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

SEVGİ İLE BÜYÜTÜYORUZ

Prof. Dr. Köksal; “Uludağ Neonatoloji olarak burada 20 yatak kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışıyoruz. Kalabalık ve deneyimli bir ekibimiz var. Günün 24 saatinde hem doktor hem hemşirelerimiz hastalarımızın başında. Bizim burada çalışma sloganımız ‘Sevgi ile Büyütüyoruz’. Bebeklerimizin her biri birbirinden daha değerli. Prematüre bebekler hayata çok küçük başlıyorlar. Bin gramın altında yaşayan bebeklerimiz var. Üniversiteyi bitiren hastalarımız oldu. Hayatta çok başarılı olabildiklerini biliyoruz. Bu nedenle işimizi büyük bir umut ve sevgiyle yapıyoruz” diye konuştu.

Prematüre doğan bebeklerin sağlıkla hayata tutunabilmeleri için yoğun bakım, taburculuk sonrası bakım ve takip süreçlerinin profesyonel bir yaklaşımla yürütülmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Köksal; “Bebeklerimiz dünyaya geldiği andan itibaren zorlu süreçler başlıyor. Bu nedenle prematüre bebeklerimiz yeni doğan alanında uzman ellere ve bu alanda gelişmiş donanıma sahip merkezlerde doğmaları büyük bir önem arz ediyor" açıklamasında bulundu.

HER YIL 150 BİN PREMATÜRE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Türkiye’de her yıl 150 bine yakın prematüre bebeğin doğduğunu ve bu bebeklerin yaşam savaşı verdiğinin altını çizen Prof. Dr. Nilgün Köksal; “Minicik ayaklarıyla dünyaya zamansız adım atan ve hayata tutunmak için savaşan, kısa ve uzun dönemde sayısız sorunla baş etmeye çalışan tüm prematüre bebeklerin, onları yaşatmak için uğraşan doktor ve hemşirelerin ve onların savaşında yanlarında olan sevgili ailelerin Dünya Prematüre Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Prematüre bebeklerin ve ailelerinin de duygularını ifade ettiği etkinlik, kendisi de prematüre doğan Pediatri araştırma görevlisi Dr. Seden Gizlenci’nin konuşmasıyla sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.