SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç’tan EYT açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “EYT düzenlemesiyle ilgili teknik hazırlıklar tamamlandı Düzenlemenin kanun teklifine dönüşmesi çalışmalarımız devam ediyor kısa süre içinde Meclis’e sevk ederek bu problemi ortadan kaldıracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AK Parti Grup Başkanvekili Tunç’tan EYT açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, TBMM’nin gündemine seçim takvimi başlayıncaya kadar önemli paketlerin geleceğini belirterek “Meclis’i, önümüzdeki süreçte yoğun bir çalışma temposu bekliyor.” dedi.

Seçime kadar Meclisin gündemine gelmesi beklenen düzenlemelere değinen Tunç, TBMM’nin son dönemde yoğun çalıştığını, ele alınan düzenlemeler arasında ekonomi paketlerinin ağırlık taşıdığını söyledi.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili düzenlemenin yasalaştırıldığını hatırlatan Tunç, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili teknik hazırlıklar tamamlandı. Düzenlemenin kanun teklifine dönüşmesi anlamında çalışmalarımız devam ediyor, kısa süre içinde Meclis’e sevk ederek AK Parti’nin devraldığı bu önemli problemi de ortadan kaldırmış olacağız.” dedi.

EYT düzenlemesinden ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşın yararlanacağını dile getiren Tunç, “EYT ile ilgili kanun değişikliğinden toplamda 4 milyon 800 bin vatandaşımız yararlanmış olacak. Önümüzdeki günlerde AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı olarak teknik çalışma üzerinde son şekli verilecek ardından komisyon çalışmaları başlayacak, sonrasında da Genel Kurula intikal edecek ve kısa süre içinde yasalaşmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.