SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Aydın: Tip-1 diyabetli çocuklarımıza verdiğiniz sözü tutun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Haziran'da "Tip-1 diyabet hastası 11 bin 500 çocuğa sürekli glikoz ölçüm cihazı ve ikamesi bir cihaz temin edeceğiz" demesinin ardından yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadı. Tip-1 Diyabetliler Derneği’ni ziyaret ederek sensör desteği bekleyen ailelerle bir araya gelen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, hükümete seslenerek “Tip-1 diyabetli çocuklarımıza verdiğiniz sözü tutun” çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2022 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
CHP Bursa Milletvekili Aydın: Tip-1 diyabetli çocuklarımıza verdiğiniz sözü tutun

27 Haziran'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla Tip 1 diyabetli 0-14 yaş çocuklara verilecek sensör desteği için hala beklemede olduklarını söyleyen Bursa Tıp 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Yadigar Aydın, “Sizlerden ricam Tip1diyabetli çocuklarımız gerçekten çok zor durumdalar. Biran önce çocuklarımızın sensörlerinin ödenmesini istiyoruz" dedi.

Tip-1 Diyabetliler Derneği'ni 2 yıldır ziyaret ettiğini belirten Aydın, "Daha önce Çalışma Bakanı'na gittiğimizde, sensörlerin geri ödeme listesine alınacağının sözünü vermişti. Bununla ilgilide bir çalışma yaptı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'da 2 defa meclis kürsüsünden dile getirdi. En son 27 Haziran’da hükümet açıklamıştı. Bizler, aileler, sevinmiştik. Ancak, aradan 3 ay geçti ödeme olmadı" ifadelerini kullandı.

"İLK DİLE GETİRDİĞİMİZDE 700 LİRAYDI BUGÜN 2 BİN 300 LİRA"

Eylül ayında, sensörler için Çalışma Bakanı'nın '’Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan yılbaşına kadar ödenecek, daha sonra da geri ödeme listesine alınacak' dediğini hatırlatan Aydın, onun da olmadığını ve konuyu ilk dile getirdiğinde sensörlerin 700 lira olduğunu bugün ise 2 bin 300 liraya çıktığını söyledi. Sensörlerin diğer aparatlarla birlikte 3 bin liranın üzerine çıktığını kaydeden Aydın, şunları söyledi:

“Bu aileler için çok büyük bir yük haline geldi. Bir kez daha sesleniyoruz; bunu geri ödeme listesine alacaksınız alın, almayacaksanız da zaten 8 ay sonra biz bunun sözünü vermiştik, biz geri ödeme listesine alacağız."

Tip-1 Diyabetliler Derneği ziyaretinin ardından konuyu bir kere daha Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getiren Erkan Aydın, “Bu konuyu artık çözün. Çocuklar sürekli bu ölçümü yapamadığı için büyük sıkıntı çekiyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.