SON DAKİKA
Hava Durumu

Kemal Kılıçdaroğlu: Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüşmesi sona erdi. Kılıçdaroğlu, “Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Artık bu ülke kavgadan bıkmadı mı? Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz? “ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Kemal Kılıçdaroğlu: Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?

CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti ile bir araya geleceğini duyurmuştu. Daha sonra, HDP, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştu. Ertelenen görüşme, bugün TBMM’de bulunan HDP Grup Toplantı Salonu’nda basına kapalı şekilde gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu, Buldan ve Sancar, söz konusu salonda toplantının detaylarını paylaştıkları bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

“KAYYUM UYGULAMASININ OLMAMASI GEREK”
Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, toplantıda yerel yönetimler üzerinde durulduğunu ifade ederek, “Yerel yönetimlerin kayyum atanmasının sürdürülmesinin asla doğru bulmadığımızı ifade ettik. Bizim ortak mutabakat metninde de kayyum uygulamasının olmaması gerektiğini dile getirdik. Seçimle gelen, seçimle gider. Demokrasinin temel kuralıdır bu. Siz demokrasiyi yok ederseniz, halkın yani milletin iradesini ipotek altına alırsanız, ‘Sizin verdiğiniz oyları kabul etmiyorum. Ben buraya kendi istediğim kişiyi atayacağım’ derseniz bu demokrasiye aykırıdır. Demokrasiyi savunuyorsak her ortamda demokrasiyi savunmalıyız” diye konuştu.

“KUCAKLAŞMAK VARKEN NİYE KAVGA EDİYORUZ?”
Ele aldıkları bir başka konunun serbest siyasetin önünün açılması olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Artık bu ülke kavgadan bıkmadı mı? Bu akşam büyük bir ihtimalle belirli televizyon kanallarında bir sürü şey söylenip yazılacak. Arkadaşlar, siz kavgadan bıkmadınız mı? Kucaklaşmak varken, bir araya gelip uygar insanlar gibi tartışmak varken, niye kavga ediyoruz? Hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Toplumu neden kamplaştırıyoruz. Neden ayrıştırıyoruz? Biz birlikten beraberlikten yanay ız. Siyaset sorun oluşturmamalı, siyaset var olan sorunları çözmeli” ifadelerini kullandı.

“HER SORUNUN ÇÖZÜM ADRESİ TBMM’DİR”
Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “TBMM’nin varlığı zaten sorunları çözen bir meclis olmasından kaynaklanmaktadır. Kuruluşundan bu yana Türkiye’nin en temel sorunları TBMM’de çözülmüştür. Biz milletin sağduyusuna güvenerek buraya getirerek seçtiği parlamenterlerle birlikte var olan sorunların tamamını çözmeye hazırız. Çözeceğiz de. Göreceksiniz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Her sorunun çözüm adresi TBMM’dir. TBMM’nin kapasitesi sorun çözmeye yeterli değil mi? Hayır, yeterlidir efendim, yeterlidir” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.