SON DAKİKA
Hava Durumu

Meclis'te staj sigortası tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, EYT tasarısı hakkında açıklamalar yaptı. Altay, staj ve çıraklık sigortası mağdurları hakkında genel kurula seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 07:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Meclis'te staj sigortası tartışması

EYT düzenlemesi TBMM'ye geldi ve AKP'li vekillerin imzasına sunuldu. Bütün Meclis'in onayı ile yasalaşması beklenen EYT tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlanacak. 

2 milyon 250 bin kişiyi kapsayan tasarı günlerdir staj ve çıraklık sigortası mağdurları tarafından eleştiriliyor.

8 Eylül 1999 tarihi öncesinde staj girişi olan vatandaşlar, yaptıkları staj ve çıraklık sigortasının işe başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini talep ediyor. Son olarak dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sorulan staj ve çıraklık mağdurları sorusu üzerine "Borçlanalım diyorlar olmaz. Sizin patronunuz kim, işvereniniz kim. Özellikle staj yapanlar, bir iş yerinde stajyer olarak görev yapanlar orada çalışma konusu gerçekleşmiyor. Onlar bir eğitim için gidiyorlar. Eğitim süresinde başlarına bir şey gelmemesi için de devlet onlara sağlık sigortası yatırıyor. Bununla iş akdini birbirine karıştırmamak lazım. Borçlanma vesaire bunlar söz konusu değil. İş akdinin getirdiği standartların hiçbirisi bu arkadaşlarda söz konusu değil." sözleriyle staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına konuyu kapatmıştı

PAŞA PAŞA GETİRECEKSİNİZ

Bugün TBMM kürsüsünden açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "EYT'yi getirdiniz, staj ve çıraklık mağdurlarını da paşa paşa bu Meclis'e getireceksiniz" diyerek staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının da emekli edilmesi gerektiğini savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.