SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Özel’den iktidara: EYT’liler yediği ayazı unutmaz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında EYT konusuna değinerek, “Kış geçer, kurt yediği ayazı unutmazmış, EYT’liler unutmaz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Özgür Özel’den iktidara: EYT’liler yediği ayazı unutmaz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, grup toplantısında Genel Kurul toplantılarına katılmayan AK Partili milletvekillerine, “Genel Kurul’da eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa; -ki dün böyle oldu-, bu millet hakkını sizlere helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum” açıklamasını hatırlatan Özel, şunları söyledi:

“160 milletvekilini bulamıyor AK Parti ve o yüzden Meclis’i çalıştıramıyor. Bunu denetlemek muhalefetin, bu sayıyı sağlamak kendilerinin görevi. 2 milletvekilinden 1’i neredeyse kayıp. İçeride 30-40 milletvekili var ve 200’ü toplayamayıp kapanıyor. ‘Vatandaşın vergisi size helal olmaz’ dedi; doğru söylüyor. Adamın fırça attıkları, alkışlıyorlar. Böyle bir ruh hali olmaz. ‘Hakkımı helal etmiyorum’ diye kızarken, avcu patlarcasına aynı kişiler alkışlar. Hadi olmaz da alkışladın, konuşmadan yarım saat sonra Genel Kurul’da yine yoklama; ilk yoklamada yine kimse yok. 30-40 kişiler içeride. Koşa koşa 200 kişiyi zor tamamladılar. Bu savrulmuşluğun işareti. Bir ara, ‘Dünya lideri Erdoğan’ diyorlardı; grubu tutamıyor. Fırça atıyor, alkış yapıyorlar ‘Girin içeri’ diyor yine girmiyorlar. Bir ara ‘metal yorgunluğu’ diyordu, bu ne?”

Özel, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin komisyonda görüşmelerine başlandığını anımsattı. Erdoğan’ın, “seçimi kaybedeceğini anlayınca” EYT’ye sarıldığını ifade eden Özel, EYT sorunun 23 yıllık olduğunu, mağduriyetin 21 yılında AK Parti’nin bulunduğunu söyledi.

‘ŞİMDİ EMEKLİLİKTE PRİME TAKILANLAR ÇIKTI KARŞIMIZA’

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kış geçer kurt yediği ayazı unutmazmış, EYT’liler unutmaz. Utanmadan, ‘seçime en yakın zamanda maaş alsınlar ki, paranın sıcaklığıyla oy kullansınlar’ diyorlar. 21 yıldır ayazda bıraktıklarına, iliğini kemiğini dondurduklarına, ‘Paranın sıcağıyla oy at, bu seçim rüşveti’ diyorlar. Ne demişti Yılmaz Tunç, ne demişti bakan? 5 bin gün prim şartı tamam. Şimdi emeklilikte prime takılanlar çıktı karşımıza. Gördük ki sigortalı olduğu yıla göre 5 bin 975 güne kadar bir kademelendirme, bir mağduriyet. Bir uzman, ‘2,5 milyon kişi bekleniyordu, bu haliyle 500 bin kişi olabiliyor’ diyor. İş bul çalış. Emeklikte prime takılanlar, emeklilikte prim tuzağı.”

‘NASIL DEVLET YÖNETİYOR BUNLAR?’

Özel, teklifte ayrıca Bağ-Kur, staj ve çıraklık mağduriyetinin doğduğunu ifade ederek, EYT’nin maliyetini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 100 milyar lira, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 255 milyar lira olarak açıkladığını kaydetti. Özel, “Nasıl devlet yönetiyor bunlar?” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.