SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medya teklifi Genel Kurul’da: 1 madde daha kabul edildi

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin 1 maddesi daha TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre, basın kartı sahibinin, kanunda belirtilen niteliklere sahip olmadığının veya bu nitelikleri sonradan kaybettiğinin anlaşılması halinde basın kartı İletişim Başkanlığı’nca iptal edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Sosyal medya teklifi Genel Kurul’da: 1 madde daha kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin bir maddesi daha kabul edildi.

Genel Kurulda, teklifin 15. maddesinden itibaren başlayan görüşmelerde, müzakerelerin ardından bir madde daha kabul edildi.

Kabul edilen maddeye göre, basın kartı sahibinin, kanunda belirtilen niteliklere sahip olmadığının veya bu nitelikleri sonradan kaybettiğinin anlaşılması halinde basın kartı İletişim Başkanlığınca iptal edilecek.
 

Basın kartı sahibinin, basın ahlak esaslarına aykırı davranışlarda bulunması halinde Basın Kartı Komisyonu kararıyla basın kartı iptal edilecek.

Genel Kurulda, teklifin 16. maddesinin görüşmeleri sırasında CHP'nin yoklama talebi üzerine, yapılan iki yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamadı.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, birleşimi, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.