SON DAKİKA
Hava Durumu

Ferrari’den Lewis Hamilton hamlesi!

Dünyaca ünlü Formula 1 takımı Scuderia Ferrari’nin Mercedes’le sözleşmesi sezon sonunda bitecek Lewis Hamilton’a teklif yapmaya hazırlandığı iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Ferrari’den Lewis Hamilton hamlesi!

Formula 1’de 7 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Lewis Hamilton’ın sezon sonunda kariyerine nerede devam edeceği belirsizliğini koruyor.

Ferrari'den flaş hamle: Lewis Hamilton... - Formula 1 Haberleri

Daily Mail’de yer alan habere göre Ferrari, Mercedes-AMG Petronas’ın yıldız pilotu Lewis Hamilton’a 40 milyon Sterlin kazanacağı bir sözleşme teklif etmeye hazırlanıyor. Ferrari'den flaş hamle: Lewis Hamilton... - Formula 1 Haberleri

Formula 1’in yıldız ismi için Ferrari şirketinin yönetim kurulu başkanı John Elkann’ın bizzat devreye girdiği iddia edilirken, Hamilton’ın nasıl bir karar vereceğinin ise belirsizliğini koruduğu ifade edildi. Ferrari'den flaş hamle: Lewis Hamilton... - Formula 1 Haberleri

İngiliz sürücünün şu anki takımı olan Mercedes-AMG Petronas da yıldızını bırakmak istemiyor. İngiltere merkezli takımın Hamilton için her türlü maddi fedakarlığı yapacağı belirtildi.

Ferrari'den flaş hamle: Lewis Hamilton... - Formula 1 Haberleri

Hamilton’ın Ferrari’ye geçmesi için ise Charles Leclerc’in Mercedes-AMG Petronas’a takas için kullanılabileceği de ifade edildi.

Ferrari'den flaş hamle: Lewis Hamilton... - Formula 1 Haberleri

Formula 1’de 16 şampiyonluğu bulunan Ferrari, takımlar klasmanında son kez 2008 yılında elde ipi göğüslemişti.

Ferrari ile şampiyonluğa ulaşan son sürücü ise 2007 sezonunda Kimi Raikkonen olmuştu.

2007 yılında ilk Formula 1 mücadelesi veren Lewis Hamilton, McLaren ve Mercedes ile toplam 7 kez zirveye çıkmayı başardı. 38 yaşındaki pilot, 103 galibiyetle tarihin en fazla yarış kazanan ismi konumunda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.