SON DAKİKA
Hava Durumu

Katar'dan Dünya Kupası öncesi sahte taraftar iddiasına yalanlama

Dünya Kupası'nın ev sahibi Katar, turnuva öncesi parayla taraftar tuttuğu yönündeki haberleri yalanladı. Söz konusu iddianın "sistematik karalama kampanyaları" çerçevesinde ortaya atıldığı ve Katar devletinin gücüne şüphe düşürmeyi amaçladığı savunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 07:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 07:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Katar'dan Dünya Kupası öncesi sahte taraftar iddiasına yalanlama

Dünya Kupası öncesi Katar'ın parayla taraftar tuttuğu iddia edildi.


İddia sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde Brezilya, İspanya, Almanya, Portekiz, İngiltere ve Arjantin formaları giyen yüzlerce kişinin yürüyüş yaptığı dikkat çekti.

Yorumlarda ise bu insanların, o ülke vatandaşlarına hiç benzemediği vurgulanırken, Katar'ın bu kişileri para karşılığında tuttuğu iddia edildi.

"SİSTEMATİK KARALAMA KAMPANYALARININ PARÇASI"

2022 FIFA Dünya Kupası İcraa Başkanı Nasır el-Hatır, iddiaların dünyanın en önemli spor organizasyonunun Katar'da başlamasıyla artan sistematik karalama kampanyaları çerçevesinde ortaya çıktığını belirtti.

Bazı Fransız ve İngiliz basınında geçen "karşılaşmalarda bulunmaları için parayla taraftar tutulduğuna" ilişkin iddiaların asılsız olduğunu aktaran Hatır, bu söz konusu iddiaların Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar devletinin gücüne şüphe düşürmek hedefli yeni çabalar olduğunu kaydetti.

1 MİLYON 300 BİN BİLET SATILDI

Hatır, iddiaların Katar'da 30 yıldan uzun bir süredir yaşayan insanlardan bir grubu hafife almak olduğunu ve Dünya Kupası karşılaşmalarını takip edecek kişilerin ücretli taraftarlar olarak nitelendirilmesinin oldukça ayıp olduğunu dile getirdi.

Hatır, açıklamasında "Şampiyonada karşılaşmalar için 1 milyon 300 bin bilet satıldı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.