SON DAKİKA
Hava Durumu

Google’ın eski CEO’su: Yapay zeka varoluşsal risk

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Eric Schmidt, yapay zekânın geleceğiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Eski Google CEO'su, yapay zekânın birçok insanı öldürebilecek veya zarar verebilecek varoluşsal bir risk oluşturduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Google’ın eski CEO’su: Yapay zeka varoluşsal risk

Google’un eski CEO’su Eric Schmidt, yapay zekanın insanlık için varoluşsal riskleri olduğunu söyledi.

Eski Google CEO’su The Wall Street Journal’ın CEO Zirvesi’nde şunları söyledi: “Yapay zekâ ile ilgili endişem aslında varoluşsal ve varoluşsal risk çok çok sayıda insanın zarar görmesi veya öldürülmesi olarak tanımlanıyor.”

Schmidt ayrıca, teknolojinin kötüye kullanılmamasını sağlamanın hükümetlerin görevi olduğunu söyledi.

2001’den 2011’e kadar Google’da görev alan, 2015’e kadar yönetim kurulu başkanlığı yapan Schmidt ayrıca ABD’de Yapay Zekâ Ulusal Güvenlik Komisyonu’na başkanlık etti.

Yapay zekâ konusunda tek kaygılı olan Eric Schmidt de değil. Geçtiğimiz günlerde Yapay zekâ botu ChatGPT’nin ana şirketi OpenAI’nin CEO’su Sam Altman da gelişmekte olan bu teknolojinin ileride durdurulamayacak hale geleceğini ve insanlık için varoluşsal bir risk olacağını dile getirmiş ve tıpkı Schmidt gibi bir denetleme mekanizması olması gerektiğinden bahsetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.