SON DAKİKA
Hava Durumu

GTA 6 sızıntısının şüphelisi 17 yaşındaki hacker tutuklandı

Aktif olarak geliştirme aşamasında olan GTA VI (GTA 6) için gerçekleştirilen sızıntıyı yapan genç tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2022 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2022 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
GTA 6 sızıntısının şüphelisi 17 yaşındaki hacker tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan GTA 6 sızıntıları son dönemin en büyük olayları arasında yer aldı. Sadece GTA 6 ile alakası olmasından değil, oyun sektörünün de en büyük sızıntılarından birine imza atıldı diyebiliriz. Çünkü oyuna dair onlarca videonun yanı sıra aynı zamanda GTA 6 ve GTA 5 kaynak kodlarının da çalındığı belirtilmişti. Dahası çalan bu kişi kaynak kodlarını satışa da çıkarmıştı. İşte hack olayından sorumlu olduğu belirtilen kişinin tutuklandığı rapor edildi.

Hatırlarsanız bu sızıntı olayı ile alakalı FBI'ın bile devreye girdiği belirtilmişti. Geçtiğimiz dakikalarda ise Londra polisi bilgisayar korsanlığı şüphesi ile 17 yaşındaki birisinin tutuklandığını doğruladı. Üstelik bu kişinin başta da belirttiğimiz gibi GTA 6 sızıntılarına sebep olan kişi olduğu bildirildi. yakalanan şahısla ilgili kişisel bilgiler paylaşılmazken şahsın şu anda polis kontrolünde, sorguda olduğu da gelen bilgiler arasında.

Oxfordshire'de tutuklanan şahsın Telegram aracılığı ile Lapsus$ olarak bilinen bir grupla da bağlantılı olduğundan şüpheleniliyor. Rockstar firmasının yanı sıra Uber bilgilerinin sızdırılmasında da parmağı olduğu tahmin ediliyor. (merlin'in kazanı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.