SON DAKİKA
Hava Durumu

Instagram'da o buton kalkıyor!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram önemli bir değişikliğe gideceğini açıkladı. Mağaza hizmetinde güncellemeye gidecek olan platformda artık Mağaza butonu olmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Instagram'da o buton kalkıyor!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, tasarımında yeni bir güncellemeye gideceğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda tasarıma eklenen Mağaza butonu ile ilgili verdikleri kararlarını duyurdu. Güncelleme ile birlikte platformda bulunan Mağaza butonunun kaldırılacağı aktarıldı. 

Geçtiğimiz yıllarda Mağaza butonunu kullanıcılarıyla paylaşan platform, bu özelliğin artık ön planda olmayacağını duyurdu. Bu özellik ile kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş yapmasına olanak sağlıyordu. 

Önümüzdeki aydan itibaren gelecek güncelleme ile Mağaza butonunun kalkacağını duyuran şirket, bu buton yerine kullanıcıların yeni içerik paylaşımı yapacağı bir buton ekleyeceklerini paylaştı.

Kullanıcılar alışveriş yapmaya devam edebilecek mi?
Gelen bu güncellemeyle birlikte akıllarda "Artık Instagram'dan alışveriş yapılamayacak mı?" sorusu geldi. Ancak Adam Mosseri tarafından yapılan açıklama ile bu sorular cevap buldu. Mosseri, uygulama üzerinden alışveriş yapmaya devam edilebileceğini ancak farklı bir sekme olmayacağını açıkladı. 

Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket kullanıcıların daha basit ve sevdikleri şeylere yönelik bir görünüm tasarmaya çalıştıklarını söylese de bazı iddialara göre bu değişikliklerin altında farklı stratejiler yatıyor. 

"Şubat ayından itibaren insanların arkadaşları ve ilgi alanlarıyla paylaşımda bulunmalarını ve bağlantı kurmalarını kolaylaştırmak için Instagram’ın navigasyonunu değiştiriyoruz. Uygulamanın altındaki gezinti çubuğunda artık içerik oluşturma kısayolu merkezde ve sağda olacaktır. (…)” Bu kararla ilgili ise daha detaylı bir açıklama yer almıyor. Bunun yanı sıra Mağaza butonunun bir anda mı yoksa adım adım mı kalkacağı da bilinmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.