SON DAKİKA
Hava Durumu

Nokia logosunu değiştirdi

Son dönemde teknoloji şirketleri imajlarını yenilemek için logo değiştirme sürecine girdi. Bu değişim sürecine son eklenen ise bir zamanların en büyük cep telefonu satıcısı olan ve tuşlu telefon dönemiyle özdeşleşen Nokia oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Nokia logosunu değiştirdi

Finlandiyalı teknoloji şirketi Nokia, kamuoyundaki telefon üreticisi imajından uzaklaşmak için on yıllardır ilk kez logosunu yeniden tasarladı.

Nokia logosunu değiştirdi (İşte logosunu değiştiren şirketler) - 2

Yeni logoda beş farklı şekil bir araya gelerek "Nokia"nun harflerini oluşturuyor. Logoda, yazı tipi incelirken markayla özdeşleşen klasik mavi ton da yerine göre değişik renklerle değiştirildi.

Nokia CEO'su Pekka Lundmark konuya ilişkin yaptığı  açıklamada, "Yeni logoyu öncekinin mirası üzerine inşa ettik, ancak mevcut kimliğimizi yansıtmak için daha çağdaş ve dijital hissettirmesini sağladık." dedi.

Nokia logosunu değiştirdi (İşte logosunu değiştiren şirketler) - 3

NOKIA, AKILLI TELEFON PAZARINDA BAŞARILI OLAMADI

Diğer taraftan, 90'lı ve 200'li yılların en büyük cep telefonu satıcısı  Nokia, daha sonra akıllı telefon pazarında Apple, Samsung ve diğerleriyle rekabet etmekte zorlandı. Nokia, cep telefonu üretimi bölümünü 2014 yılında Microsoft'a sattı. Microsoft ise ertesi yıl 8,4 milyar dolarlık büyük bir zarar etti.

Nokia logosunu değiştirdi (İşte logosunu değiştiren şirketler) - 4

O zamandan beri Nokia, mobil ve bulut ağ teknolojilerine odaklanırken bir telefon şirketi olarak anılmaktan kurtulmaya çalışıyor. Nokia artık gelirinin büyük bir kısmını işletmeden işletmeye satışlardan elde ediyor ve kurumsal pazardaki ayak izini genişletmeyi planlıyor.

Nokia logosunu değiştirdi (İşte logosunu değiştiren şirketler) - 5

Lundmark, "Bu hırsımıza işaret etmek için markamızı bugün kim olduğumuzu yansıtacak şekilde yeniliyoruz. Nokia artık bir B2B teknoloji inovasyon lideri. Bu Nokia, artık dünyanın bizi daha önce gördüğü gibi değil." diye konuştu.

Nokia logosunu değiştirdi (İşte logosunu değiştiren şirketler) - 6

Öte yandan, yeni logo sadece Nokia şirketi tarafından kullanılacak. Artık Microsoft tarafından üretilen Nokia telefonlarında yeni logo yer almayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.