SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Erdem kız çocuklarıyla buluştu

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Almanya ve Polonya’da Türkiye’ye gelen çocuklarla bir araya geldi. “Bizim için güçlü kızlar, güçlü yarınlar demek” ifadelerini kullanan Erdem, eşitsizliklerle mücadelede destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Başkan Erdem kız çocuklarıyla buluştu

Nilüfer Kent Konseyi 2018 yılından bu yana paydaşı olduğu Dünya Kız Çocukları Günü ile ilgili Erasmus Projesi'nin bu yılki ayağına ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında Almanya ve Polonya’dan gelen 13-17 yaş arasındaki kız çocukları Nilüferli gençlerle de bir araya geldi. 8-16 Ekim tarihleri arasında Bursa’da bulunan çocuklar çeşitli oyun, atölye gibi etkinliklere katıldı ve  kentin farklı mekanlarını gezerek bilgi sahibi oldular.


Çocuklar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i de ziyaret etti. Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleşen buluşmada çocuklar Nilüfer’de ağırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Kız çocukları için farkındalık oluşturan projenin önemli olduğunu vurgulayan genç konuklar, Başkan Turgay Erdem’e de misafirperverliği için teşekkür ettiler.

Gençleri anlamlı gün dolayısıyla ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Turgay Erdem,  “Dünya Kız Çocukları Gününüzü kutluyorum. Dilerim ki yoksulluğun, şiddetin, dışlanmanın ve en önemlisi ayrımcılığın olmadığı daha güzel günlere ulaşırsınız. Bizim için güçlü kızlar, güçlü yarınlar demek. Yarınlarımıza sahip çıkmak, yarınlarımızı güçlü kılmak için sizler her zaman önceliğimizsiniz” dedi.


 Nilüfer Kent Konseyi’nin 2018 yılından bu yana paydaşı olduğu Dünya Kız Çocukları Günü ile ilgili Erasmus Projesi'ne bu yıl ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Erdem şöyle devam etti: “Sizler farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden gelerek burada buluştunuz ve daha güzel bir dünya için çaba gösteriyorsunuz. Böyle bir projede yer aldığınız için sizleri gönülden kucaklıyorum. Bu proje aracılığıyla, kız çocukları olarak yaşadığınız sorunları birlikte değerlendirip çözüm önerilerinde bulunacaksınız ve mutlaka birbirinize katkınız olacak. Aranızda dayanışma gelişecek. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, dünyanın genel sorunu. Bu konuda gelecek kuşakların bilinçlenmesine katkıda bulunacak ortamı hazırlamak da bizim sorumluluğumuz. Bizler toplumsal cinsiyet eşitliği için ve hayatın her alanında eşitsizliklerle mücadele için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.