SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey'de parke taşı çalışması

Karacabey Belediyesi tarafından, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde yürütülen parke taşı döşeme çalışmaları hız kesmiyor. Belediye Başkanı Ali Özkan da bu çalışmaları bizzat yerinde takip ederken, mahalle sakinleri ve muhtarlarla da istişare ederek, çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyor. Çalışmaları yerinde denetimler yapan Özkan, son olarak Tophisar Mahallesini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Karacabey'de parke taşı çalışması

Karacabey Belediyesi tarafından, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde yürütülen parke taşı döşeme çalışmaları hız kesmiyor.

Belediye Başkanı Ali Özkan da bu çalışmaları bizzat yerinde takip ederken, mahalle sakinleri ve muhtarlarla da istişare ederek, çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyor.

Çalışmaları yerinde denetimler yapan Özkan, son olarak Tophisar Mahallesini ziyaret etti.

Kırsala doğru yöneliş var

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Özkan, “Karacabey merkezdeki çalışmalarımızın yanı sıra kırsal mahallelerimizdeki çalışmalarımız da aynı hızla devam ediyor. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de kilit parke taş çalışması. 64 tane kırsal mahallemiz olduğu için peyder pey, sırasıyla bunları yapıyoruz. Tophisar Mahallemiz çok önemli bir kırsal yerleşim alanı; üretimin, salça fabrikalarının olduğu büyük bir merkez. Geçmişte de Osmanlı döneminde aynı şekilde merkezdi burası. Şu anda kent merkezlerinden kırsala doğru bir yöneliş var, pandemi de bu süreci bir miktar tetikledi. Burada birçok atıl vaziyette, inşaat yapılmayı bekleyen, insanları bekleyen yerleşim alanları da var. İşte bunların altyapıları, yolları yapıldığı zaman, buraları çok güzel birer yerleşim alanı olacak, insanlarımızın ihtiyaçlarını giderecek; nüfusu da artacak, canlanacak. Dolayısıyla kırsaldaki yaşam süreci de etkin hale gelmiş olacak” dedi.

Karacabey’e yatırım sağanağı

“Bir taraftan Karacabey Belediyesi, bir taraftan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da merkezi hükümetimiz Karacabey’e yatırımları adeta sağanak gibi yağdırıyor” diyen Başkan Özkan, “Bizler bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çok yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Hava şartları müsaade ettiği müddetçe, kışın da bu çalışmalarımız devam edecek. İnşallah önümüzdeki bahar ve yaz aylarında da kırsalda taş döşeme işimiz bitecek, altyapı çalışmaları bitecek, ondan sonra üst yapı olarak da neler yapabiliriz bunlara bakacağız. Bir taraftan da tabii halı saha çalışmalarımız var üst yapı faaliyeti olarak. Bununla ilgili tamir, tadilat çalışmalarımız var o hizmetlerimiz de devam ediyor. Bu çalışmalarımızın başta Tophisar Mahallemize olmak üzere Karacabey’imize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada mesai sarf eden kardeşlerimize de Allah’tan kolaylıklar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahalleli memnun

Tophisar Mahalle Muhtarı Osman Yakut da incelemeler esnasında Başkan Özkan’a eşlik ederken, mahallede yapılan parke taşı çalışmalarıyla önemli bir ihtiyacın karşılandığını, sokak ve caddelerin daha da güzelleştiğini söyledi.

Mahalle sakinleri olarak yapılan çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Yakut, katkılarından dolayı Başkan Özkan’a mahalle halkı adına teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.