SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'ndeki yurtlar boşaltılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsünde devam eden yangınla ilgili olarak, “Yurtların boşaltılması söz konusu, talimatlar da verildi. Yurtlar boşaltılacak, tedbirlerimizi alıyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 18:09
Kaynak: İHA
Uludağ Üniversitesi'ndeki yurtlar boşaltılıyor

Başta insan olmak üzere hiçbir canlıya zarar gelmemesini arzu ediyoruz” dedi. Öte yandan, ısıya duyarlı kamera ile havadan çekilen görüntülerde yangının boyutu gözler önüne serildi.
Uludağ Üniversitesi'ndeki ormanlık alandaki alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu. Yangında Uludağ Üniversitesine ait bir tesisin çatısı da yandı. Şu an havadan 4 helikopter, karadan ise 40 araç, 150 personelle alevlere müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisi alevlerin büyümesine sebep olurken, kozalak patlamaları da yangının farklı noktalara dağılmasına sebep olduğu öğrenildi. Isıya duyarlı kamera ile havadan çekilen görüntülerde de yangının boyutu gözler önüne serildi. Ayrıca, jandarma ve polise ait TOMA araçları da çalışmalara destek veriyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.