SON DAKİKA
Hava Durumu

AP Başkan Yardımcısı Kaili'nin tahliye talebine ret

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili gözaltına alınan eski AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin tahliye talebi reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AP Başkan Yardımcısı Kaili'nin tahliye talebine ret

Basın tarafından Qatargate olarak adlandırılan Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili gözaltına alınan eski AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin yargılandığı dava sürüyor. Gözaltına alınan eski AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin avukatlarının, Brüksel Mahkemesi'ne yaptıkları tahliye başvurusu reddedildi. Mahkeme, Kaili'nin tutuklu yargılanmasına devam edileceğini bildirdi.

Avukatlar itiraz edebilir
Kaili'nin avukatlarının tutuklu yargılanma kararına itiraz hakkı bulunuyor. Karara itiraz edilmesi durumunda, mahkemenin 15 gün içinde yeniden bir duruşma düzenlenmesi gerekiyor. Kaili’nin avukatlarının karara itiraz etmesi beklenirken, bir sonraki duruşmada tahliye talebi olup olmayacağı hakkında bilgi paylaşılmadı. Kaili avukatları aracılığıyla masum olduğunu ve herhangi bir yolsuzluğa karışmadığını iddia ediyor.

Tahliyesini istemişlerdi
Eva Kaili'nin avukatları, Brüksel Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda Kaili'nin serbest bırakılmasını talep etmişti. Daha önce benzer talepleri reddedilen avukatlar, bu başvuruda Kaili'nin tutukluluk koşullarını gerekçe göstermişti. Kaili'nin gözaltına alındıktan sonra 16 saat soğuk bir nezarethanede bekletildiği, talep etmesine rağmen örtü verilmediği, gözaltı süresi boyunca 23 aylık bebeğini sadece iki kez görmesine izin verildiği ve bu koşulların bu yüzyılda Avrupa’da kabul edilemez olduğu belirtilmiş, Kaili'nin elektronik kelepçe takılarak şartlı tahliye edilmesi veya serbest bırakılması avukatlar tarafından talep edilmişti.

"Kaili masumdur"
Eva Kaili’nin avukatlarından Andre Risopoulos, Kaili'nin tutukluluk sırasında yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu ve yaşadıklarından sonra serbest bırakılmasının gerektiğini söylemişti. Müvekkilinin masum olduğunun altını çizen Risopoulos, "Bayan Kaili masumdur. O hiçbir zaman yolsuzluk yapmadı. Hiçbir zaman kara para aklamadı. Hiçbir organize suça karışmadı. Panzeri ile asla iş birliği yapmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.