SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi'ye hapis cezası

İran eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Haşimi, "rejim karşıtı faaliyet yürütmek" ve "kamu düzenini bozmak" suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi'ye hapis cezası

İran’da Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protestolara "göstericileri kışkırttığı ve tahrik ettiği" gerekçesiyle 27 Eylül tarihinde gözaltına alınan ve 11 Ekim tarihinde ise "rejim karşıtı faaliyet yürütmek" ve "kamu düzenini bozmak" suçlamalarıyla geçici olarak tutuklanan eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Haşimi’nin 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. Kararı sosyal medyadan duyuran Haşimi'nin avukatı Nada Şems, mahkemenin kararına itiraz yolunun açık olduğu ve temyiz edilebileceğini söyledi. Şems, Haşimi'nin hala tutuklu olduğunu ve hakkında açılan başka davaların da olduğunu belirtti.

Eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Haşimi, Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında başlayan protestolarda "göstericileri kışkırttığı ve tahrik ettiği" gerekçesiyle 27 Eylül'de gözaltına alınmıştı. 11 Ekim tarihinde ise İran Yargı Erki Kurumu Sözcüsü Mesud Setayeşi, Faize Haşimi’nin "rejim karşıtı faaliyet yürütmek" ve "kamu düzenini bozmak" suçlamalarıyla geçici olarak tutuklandığını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.