SON DAKİKA
Hava Durumu

İran Cumhurbaşkanı Reisi, başörtüsü takmayı reddeden gazeteci Amanpour ile söyleşi yapmadı

ABD'nin en tanınan televizyon gazetecilerinden olan Christiane Amanpour, başörtüsü takmayı reddetmesi nedeniyle İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin kendisiyle yapacağı söyleşiye katılmayı kabul etmediğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İran Cumhurbaşkanı Reisi, başörtüsü takmayı reddeden gazeteci Amanpour ile söyleşi yapmadı

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 'örtünme yasaları'na uymadığı gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alınmasının ardından ölmesiyle başlayan rejim karşıtı protestoları ve fazlasını konuşmayı planladığını söyleyen Amanpour, ''Daha önce hiçbir İran cumhurbaşkanının İran dışında yapılan söyleşilerde kendisinden başörtüsü takmasını istemediğini'' belirtti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Amanpour, söyleşinin normal başlama saatinden 40 dakika sonra Reisi'nin danışmanlarından birinin yanına gelerek, ''Cumhurbaşkanı, Muharrem ayı olmasıyla sebebiyle başörtüsü takmanızı önerdi'' dediğini belirtti. 

Amanpour, ''Saygılı bir şekilde reddettim. Başörtülerine yönelik bir kanun veya geleneğin olmadığı New York'tayız. İran dışında yaptığı söyleşilerde hiçbir İran cumhurbaşkanının benden böyle bir talepte bulunmadığını belirttim'' dedi. Reisi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nedeniyle ABD'nin New York şehrinde bulunuyordu.

Gazeteci, daha sonra danışmanın kendisine başörtüsü takmazsa söyleşinin yapılmayacağını söyleyerek protestolara işaret ettiğini ve ülkedeki mevcut durum nedeniyle de böyle bir isteklerini olduğunu belirttiğini aktardı.

Amanpour, bir kez daha bu talebi reddettiğini ve söyleşinin yapılacağı alandan ayrıldıklarını ifade etti. (T24)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.