SON DAKİKA
Hava Durumu

New York Times'tan Hamaney iddiası: Durumu ciddi olabilir

İran'ın dini lideri Hamaney'in rahatsızlandığı ve doktor ekibinin gözetimi altında olduğu öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2022 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
New York Times'tan Hamaney iddiası: Durumu ciddi olabilir

New York Times'ın haberine göre, İran'ın dini lideri Hamaney, geçen hafta ağır bir hastalığa yakalandıktan sonra tüm toplantıları ve halka açık etkinliklerini iptal etti ve sağlık durumunu bilen dört kişiye göre, şu anda bir doktor ekibi tarafından gözetim altında tutuluyor.

Hamaney'e yakın kaynaklar, 83 yaşındaki Ayetullah Hamaney'in mide ağrıları ve yüksek ateşten sonra geçen hafta bağırsak tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olduğunu söyledi.

NYT'a konuşan kişi, Hamaney'in ev ve ofis kompleksinde kurulan bir klinikte ameliyat olduğunu ve günün her saatinde bir doktor ekibi tarafından izlendiğini söyledi. Hamaney'in durumunun geçen hafta kritik olduğu ancak şu anda dinleniği ifade edildi. Doktorlarının, Hamaney'in yatakta bile oturamayacak kadar zayıf olduğundan endişelendiği de belirtildi.

Dini lider olarak Hamaney, şu anda ABD ile müzakere edilmekte olan nükleer anlaşma gibi konularda nihai kişi konumunda. Hamaney, 1989'da ülkenin en üst düzey dini, siyasi ve askeri otoritesi konumunu üstlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.