SON DAKİKA
Hava Durumu

Paris'in sembol yapıları enerji tasarrufu için karartılıyor

Fransa'nın başkenti Paris'teki ünlü Eyfel Kulesi'nin ışıkları, Champs-Elysee (Şanzelize Caddesi) ve Louvre Müzesi önündeki piramidi aydınlatan ışıklar, enerji tasarrufu kapsamında 1 saat 15 dakika erken söndürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2023 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2023 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Paris'in sembol yapıları enerji tasarrufu için karartılıyor

Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Moskova'ya yaptırım uygulayan bazı Avrupa ülkelerine gazı kesmesinin ardından yaşanan enerji krizi sürüyor. Fransa'da krize karşı alınan tasarruf önlemleri uygulanmaya devam ediyor. Tasarruf adımları kapsamında başkent Paris'in sembolü Eyfel Kulesi'ndeki aydınlatmalar erken kapatılıyor. Enerji krizi öncesinde yerel saatle 01.00'e kadar aydınlatılan Eyfel Kulesi'nin ışıkları artık 23.45'te söndürülüyor. Paris'in en güzel caddesi olarak bilinen Champs-Elysee de (Şanzelize Caddesi) ışıkların 23.45'te kapatılmasıyla karanlığa gömülüyor. Dünyanın en büyük sanat müzesi olduğu belirtilen Louvre Müzesi önündeki piramit ile tarihi Madeline Kilisesi de enerji tasarrufuna dahil edilen sembol yapılar arasında yer alıyor.

Belediyeler, kamu binalarında Ekim ayında başlatılan enerji tasarrufunda ışıkların çalışma saatlerinin bitiminde kapatılmasıyla yüzde 9 oranında tasarruf yapıldığını belirtiyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.