SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in kısmi seferberlik kararı sonrası Kadirov'dan tehdit

Putin’e yakınlığıyla bilinen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, savaş karşıtı protestocuları ve akrabalarını Ukrayna’daki cephe hatlarına göndermekle tehdit etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2022 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2022 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Putin'in kısmi seferberlik kararı sonrası Kadirov'dan tehdit

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi askeri seferberlik ilanı sonrası Rusya'dan da sınırlı sayıda da olsa birçok kişi protesto gösterileri düzenlemişti. Bununla birlikte çok sayıda kişi ise Türkiye ve Ermenistan'a tek yönlü uçuş biletlerine akın etmişti.

Kısmi askeri seferberlik kararına tüm dünyadan tepkiler yükselirken Putin'e yakın bir isimden de protestolara katılanlara tehdit gibi uyarı geldi.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, ülkesinde savaş karşıtı protestocuları akrabaları ile birlikte Ukrayna’da savaş bölgelerine göndermekle tehdit etti.

Telegram'daki Kadyrov_95 adlı kullanıcı hesabından açıklama yapan Kadirov, "Kimileri kısmi seferberliğe karşı çıkmak gerektiğini söylüyor. Hiç kimse Putin’in kararını tartışmamalı sadece uymalıdır. Hepinizi bu saçma sapan gösterilerden uzak durmaya çağırıyorum" dedi.

PUTIN'DEN KADİROV'A KORGENERAL RÜTBESİ

Düşmanlarına karşı sık sık 'ortaçağ' işkenceleri uygulamakla suçlanan Kadirov, Kremlin liderine olan bağlılığından dolayı "Putin'in asla sahip olmadığı oğul" olarak anılıyor.

The Times'ın geçtiğimiz aylarda Rus medyasına dayandırdığı habere göre, Ukrayna'daki mücadelesi ve desteği nedeniyle Vladimir Putin'in, Ramazan Kadirov'a korgeneral rütbesi verdiği belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.