SON DAKİKA
Hava Durumu

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu sağlayan Cumhuriyetçiler: En önemli önceliğimiz Biden ailesini soruşturmak

Cumhuriyetçiler, Ara Seçim sonuçlarıyla Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanmayı garantiledikten bir gün sonra "en büyük önceliklerinin" Biden ailesini soruşturmak olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2022 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu sağlayan Cumhuriyetçiler: En önemli önceliğimiz Biden ailesini soruşturmak

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyeleri, soruşturmanın merkezinde Başkan Joe Biden'ın oğlu Hunter'ın yurtdışındaki ticari ilişkileri olacağını belirtti. 

52 yaşındaki Hunter Biden, mevcut olarak bir federal soruşturma geçiriyor; ancak kendisine henüz hiçbir suçlama yöneltilmedi. Hunter, Biden yönetiminde hiçbir görev almıyor. 

Cumhuriyetçi Parti'nin Kongre'nin alt kanadında liderlik rolü üstlenecek isimleri, soruşturmalarının Joe Biden'ın, oğlunun ticari çalışmalarına ne seviyede dahil olduğunu belirleyeceğini ifade etti. Soruşturmanın Biden'ın Barack Obama'ya başkan yardımcılığı yaptığı 2008-2016 arasını da kapsayacağı bildirildi.

BBC'nin aktardığına göre perşembe günü yapılan basın toplantısında gösterilen taslak raporda Biden'ın ailesinin ticari faaliyetlerine dahiliyeti konusunda yalan söylediği iddia edildi. 

Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi'nin yeni yasama döneminde başkanı olacak olan James Comer, "Başkan'ın, ailesinin zenginleşmesindeki dahiliyeti, gücün kötüye kullanımı olarak özetlenebilir" dedi.

Eski Başkan Donald Trump ve müttefikleri daha önce Hunter Biden'a kanıt sunmadan yozlaşma suçlamaları yöneltmişti. Trump'ın Ukranya Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'ye Hunter Biden'a soruşturma başlatması için baskı yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Hunter Biden'a açılan federal soruşturmanın "vergiyle ilgili" olduğu belirtilmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.