SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Uludağ TTO’nun desteğiyle başardı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknoloji Transfer Ofisi mentörlük desteğiyle “Rüzgar Türbinleri İçin Tasarım, Yazılım Ve Algoritma Geliştirilmesi” başlıklı özel bir proje hazırlayan Dr. Nuray Kayakol, TÜBİTAK’tan 450 bin TL’lik hibe almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bursa Uludağ TTO’nun desteğiyle başardı

Bursa Uludağ TTO, Ar-Ge odaklı projelerin ön plana çıkarılması hedefiyle ULUKOZA markası adı altında girişimcilere ön ayak olmayı sürdürüyor. Yurt dışında uzun yıllar farklı ülkelerde araştırma mühendisi olarak görev yapan Dr. Nuray Kayakol’un alternatif enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması için hazırladığı ve ULUKOZA’nın desteklediği “Rüzgar Türbinleri İçin Tasarım, Yazılım Ve Algoritma Geliştirilmesi” projesi TÜBİTAK’tan onay aldı. 1512 BiGG ULUKOZA 2022/2 Yeşil Büyüme başlığı kapsamında desteklenen proje için ilk tebrik BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’dan geldi.

“FAYDA SAĞLAYACAK HER PROJENİN YANINDAYIZ”

Başarılı girişimciyi ağırlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Uludağ TTO ve ULUKOZA’nın bu kazanımlarda büyük bir payının bulunduğunu söyledi. Yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi, dünya sahnesinde Ar-Ge anlamında Türkiye’nin de söz sahibi olabilmesi adına çalışan ve üreten herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, destek alan firma sayısının artmasından oldukça büyük bir memnuniyet duyduklarını aktardı. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin, Teknoloji Transfer Ofisi vasıtasıyla düşünen, araştıran ve proje yapan genç girişimcilere her türlü kolaylığı sağlamayı sürdüreceğini belirten Rektör Kılavuz; “Girişimcilik hayali olan, parlak proje fikirleri olan herkesi Teknoloji Transfer Ofisimizin bilgi birikiminden yararlanmaya davet ediyoruz. Türkiye’ye fayda sağlayacağına inandığımız tüm fikirlerin hem destekçisi olacak hem de bu projelerin hak ettiği değeri görmesi için çaba sarf edeceğiz. Bizlere güvenen ve ekibimizin katkıları ile TÜBİTAK’tan destek almayı başaran tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum. ULUTEK Teknopark’ımız bünyesinde kurduğu firmada çalışmalarını yürütecek olan Dr. Nuray Kayakol hanımefendiye de kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK DESTEĞİ MOTİVE EDİYOR

Aslen Bursalı olan ve yurtdışında birçok ülkede araştırma mühendisi olarak görev yaptıktan sonra Türkiye’ye dönerek çalışmalarına burada devam etmek istediğini söyleyen Dr. Nuray Kayakol ise kendisine her aşamada destek veren Bursa Uludağ TTO ekibine teşekkür etti. Alternatif enerji kaynakları konusunda daha önce de projeler yürüttüğünü aktaran Dr. Kayakol, rüzgar türbinleri alanında Türkiye’deki yatırımların geliştirilmesine yönelik çalışma yapmayı istediklerini vurguladı. Bu alanda tasarım, yazılım ve algoritma geliştirilmesi için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerinin altını çizen Kayakol, TÜBİTAK desteğinin kendilerini ekstra motive ettiğini belirtti.

Ziyarette Bursa Uludağ TTO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam ve ekip arkadaşları da hazır bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.