SON DAKİKA
Hava Durumu

BUÜ heyetinden Balıkesir üniversitelerine ziyaret

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile birlikte Balıkesir’de bulunan üniversitelere işbirliği ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
BUÜ heyetinden Balıkesir üniversitelerine ziyaret

İlk olarak Balıkesir Üniversitesi’ni ziyaret eden BUÜ Heyeti, kısa süre öne Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile bir araya geldi. Yeni görevinde başarılar diledikleri Rektör Oğurlu ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunu görüşen BUÜ Heyeti, olumlu geçen görüşmenin ardından Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na geçti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Aytekin Özel ve yöneticilerle görüşen BUÜ Heyeti, öğretim görevlilerinin de hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Rektör Yardımcıları, son ziyaretlerini kuruluşunun 8. yılını kutlayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Üniversite Yöneticileriyle bir araya gelen BUÜ Heyeti, üniversiteler arasındaki akademik ve bilimsel ortaklığın arttırılmasına dair bilgi alışverişinde bulundu.

REKTÖR KILAVUZ: AKADEMİK VE BİLİMSEL İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Nazik ev sahiplikleri için Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin yöneticilerine teşekkür eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ulusal ve uluslararası tanınırlığını her geçen gün artıran Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ülke genelindeki tüm üniversitelerle yakın ilişkiler kurması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Üniversiteler arasında akademik ve bilimsel anlamda tatlı bir rekabetin yaşandığına işaret eden Rektör Kılavuz; “Bu kurumları geliştiren ve mutlaka olması gereken bir yarış. Her anlamda biz de bu yarışın içinde en iyi yerlerde olmak için yer alıyoruz. Ancak tüm üniversiteler aynı zamanda bizim paydaşlarımız. Bu paydaşlığın daha da artırılması ve genişletilmesini arzu ediyoruz. Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de bizim hem komşularımız hem de akademik ve bilimsel anlamda ortaklarımız. İki üniversitemizle de bilgi paylaşımının geliştirilmesini istiyoruz. Bu amaçla ziyaret ettik, en iyi şekilde de ağırlandık. Üniversitelerimizin değerli Rektörlerine ve kıymetli yöneticilerine gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.