SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Maliye Bakanı: Enflasyon kontrolden çıkabilir

Enflasyon ve enerji kriziyle karşı karşıya kalan Almanya’nın Maliye Bakanı Lindner, sorunların kontrolden çıkabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2022 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2022 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Almanya Maliye Bakanı: Enflasyon kontrolden çıkabilir

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da Maliye Bakanı Christian Lindner, enflasyonun artan gıda ve enerji fiyatlarının etkisiyle kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu.

Lindner, "Benim esas endişem enflasyonun çıpasını kaybetmesi, kalıcı şekilde yükselmesi. Bunun kontrol altına alınamayabilecek olması…" diye konuştu.

Lindner, “Hükümetin fiyatlardaki artışları sınırlamak için seçeneklerinin sınırlı olduğunu” belirten "Size ancak şokları absorbe edebileceğimiz sözünü verebilirim" ifadelerini kullandı.

Lindner daha önce de gazetecilere verdiği demeçte, Almanya'nın diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gelir vergisi eşiklerini enflasyona göre otomatik olarak ayarlayan bir mekanizmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Lindner, "Bu yıl 40.000 euro’nun gelecek yıl yalnızca 36.000 avroluk bir satın alma gücü varsa, bu meblağ hâlâ 40.000 euro’ymuş gibi vergilendirilmemelidir. Bunu yasal şekilde çözmeliyiz" diye konuştu.

Almanya'da enflasyon, yükselen gıda ve enerji fiyatları nedeniyle (Avrupa Birliği uyumlaştırılmış standartlarına göre) 8,8 olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.