SON DAKİKA
Hava Durumu

Askerlik işlemleri e-Devlet’ten yapılabilecek

Askerlikle ilgili tüm işlemler yakında e-Devlet Kapısı’ndan yapılabilecek. Açıklama, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’tan geldi. Koç, ‘askerlik çağı’, ‘yoklama’, ‘celp ve sevk’ gibi işlemlere yılın ilk çeyreğinde e-Devlet üzerinden erişilebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 07:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 07:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Askerlik işlemleri e-Devlet’ten yapılabilecek

Askerlikle ilgili tüm işlemler yakında e-Devlet kapısına geliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, ‘Askerliğim’ adlı hizmetin bu yılın ilk çeyreğinde e-Devlet’te kullanıma sunulacağını açıkladı.

Hizmetle ‘askerlik çağı’, ‘yoklama’, ‘celp ve sevk’, ‘muvazzaflık’, ‘yedeklik’ dönemlerini içeren iş ve işlemlere zahmetsizce erişilebileceğini vurguladı.

Ali Taha Koç; devlet hizmetlerinin kolay, hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaştırıldığı e-Devlet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

62 MİLYONA YAKIN KULLANICISI VAR

e-Devlet’in 942 kuruma ait 6 bin 754 hizmetle gelişimini sürdürdüğünü hatırlatarak, kullanıcı sayısının 62 milyona yakın olduğunu söyledi.

Sisteme giriş sayısının ise 3 milyar 600 milyona yaklaştığı bilgisini verdi.

Ali Taha Koç, e-Devlet’teki hizmetlerden duyulan memnuniyetin yüzde 95 oranında olduğunu da kaydetti.

65 yaş ve üstü kişiler için uygulanan ‘adreste e-Devlet şifresi teslimi’ hizmetinin engellileri de kapsayacak şekilde genişletileceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.