SON DAKİKA
Hava Durumu

BBP lideri Mustafa Destici: EYT kapsamına staj mağdurları da alınmalı

BBP lideri Mustafa Destici, tv100'de yayınlanan Ankara'da Neler Oluyor programına katıldı. Destici, seçimden önce emekli, memur ve asgari ücrete yeni bir zam yapılabileceğini ima ederek "Staj mağdurlarının da kapsama alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
BBP lideri Mustafa Destici: EYT kapsamına staj mağdurları da alınmalı

BBP lideri Mustafa Destici, tv100'de Deniz Gürel'in sunduğu Ankara'da Neler Oluyor programına katıldı. Canlı yayında konuşan Destici kritik açıklamalarda bulundu.

Destici staj mağdurları ile ilgili şunları söyledi:

"EYT'lileri kimse konuşmazken ben ve arkadaşlarım bu çıkmalı bu haktır dedik. Aynı şey 3600 ve sözleşmelilerle de ilgili. Staj mağdurları ile ilgili sayın bakanımızla görüştüm Aralık ayı içerisinde. Orada henüz olumlu ya da olumuz anlamda verilmiş net bir karar yok.

Yüzbinlerce insan var. Staj mağdurlarının da kapsama alınması gerektiğini düşünüyorum. 

3600lülerin, sözleşmelilerin, EYT'lilerin BBP'yi unutmaması lazım. Biz hiç boş durmadık. Hatırlayın geçmiş hükümetlerde bazı bakanlar bütçe bunu kaldırmaz, Türkiye batar dediklerinde onların da olduğu toplantılarda "Cumhurbaşkanımızı yanıltıyorsunuz" dedim. İlk bunlar konuşulduğunda emekli maaşları 2500 civarındaydı.

Bugün 2 milyon civarında kişi isterse emekli olacak. Bizim tahminlerimize göre 1 milyon civarında kişi emekli olacak. Aylıkları 6 bin lira olsa yılda 72 milyar yapar. 4.3 trilyon bütçesi olan ülke bunu kaldıramaz mı? Rahatlıkla kaldırır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.