SON DAKİKA
Hava Durumu

BİM CFO'su Dortluoğlu'ndan asgari ücret uyarısı: Enflasyonist etki yaratabilir

BİM CFO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, "acilen" enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
BİM CFO'su Dortluoğlu'ndan asgari ücret uyarısı: Enflasyonist etki yaratabilir

BİM CFO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, yüksek gelirli grupların BİM'e yönelişinin hızlandığını belirterek, perakende şirketinin orta ve yüksek gelirli gruplardan daha fazla katkı almaya başladığını belirtti. 

Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Dortluoğlu, "BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor" ifadelerini kullandı. BİM CFO'su, enflasyonun sermaye erozyonuna neden olduğunu bu sebeple de "acilen" enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Dortluoğlu, BİM'in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha fazla gelir katkısı almaya başladıklarını belirttiği konuşmasında, şirketin pazar payının yüzde 17'ye çıktığını ve diğer perakende şirketlerine göre, yüksek gelirlilerden BİM'e kayışın daha fazla olduğunu söyledi. Dortluoğlu ayrıca, yüksek gelirlilerin katkısının 2023'te artmasını beklediklerini söyledi.

Asgari ücret artışı hakkında da değerlendirmede bulunan Dortluoğlu, asgari ücret artışının refahı artırırken enflasyonist bir etki yaratabileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.