SON DAKİKA
Hava Durumu

Binali Yıldırım’dan Avrupalılara: Kışı Türkiye’de geçirelim

AK Partili Yıldırım, enerji sorunu yaşayan Avrupalıları Türkiye’ye davet ederek, “Buraya gelsinler, hem insanımız hem iklimimiz sıcak, Antalya onları bekliyor. Gönlümüz de geniş, herkese yer var. Kışı Türkiye’de geçirelim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2022 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2022 07:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Binali Yıldırım’dan Avrupalılara: Kışı Türkiye’de geçirelim

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de katıldığı AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nca Kepez ilçesindeki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen üye katılım töreninde, partiye yeni katılanlara rozet taktı.

Törende konuşan Yıldırım, Antalya’nın denizi, doğası, bereketli topraklarıyla dünyanın en güzel şehirlerinden olduğunu söyledi.

‘YANİ DAHA AZ GELSE BİLE GETİRİSİ DAHA FAZLA’ 

Bu sene turizm sektörünün ciddi anlamda canlandığını, 2019 öncesine doğru adım adım ilerlediğini vurgulayan Yıldırım, “Gelen misafir başına katma değer de yüzde 50 artmış. Yani daha az gelse bile getirisi daha fazla. Kaldı ki daha fazla gelecek. 1000 dolara yaklaşmış misafir başına gelir” diye konuştu.
Dünyadan herkesin akın akın Türkiye’ye, Antalya’ya geldiğine işaret eden Yıldırım, Antalya’nın marka bir şehir olduğunu, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ilçe belediyelerin kentin altyapı sorununu önceden çözdüğünü anlattı.

‘6 ARTI 1 DİYE BİR ŞEY VAR, O 1 NEREDE KİMSENİN GÖRDÜĞÜ YOK’

Başka partilerden meclis üyesi, ilçe başkanı, bir başka partinin önceki dönem il başkanının AK Parti’ye katıldığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

“Türkiye’de partilerin toplam kayıtlı üye sayısı 14 milyon civarı. Bunun 2 milyon 900 binini çıkın geriye kalanı AK Parti. Farkı görüyorsunuz. 11 milyonun üzerinde kayıtlı üyemiz var, kağıt üzerinde değil, canlı, her gün çalışan, kapı kapı dolaşarak gönüllere giriyorlar. Böyle olmasaydı 21 yıl başarılarla dolu nasıl geçecekti. Üye sayısı bakımından diğer partileri 4’le çarpıyorsun, eşittir AK Parti oluyor. ‘6 artı 1’ diye bir şey var. O 1 nerede kimsenin gördüğü yok. Bugünlerde aşağıdan tekmeyi vurmaya başladı. Yukarıdan ‘of yandım’ diye bağırmalar başladı, daha da bağıracaklar. Herkes kafasına koysun. Türkiye’de seçim 6 artı 1 ile değil, 50 artı 1 ile kazanır. O da AK Parti’dir. 21 yıldır ortaya koyduğu zaferler meydandadır.”

‘ENFLASYON ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY’

Yıldırım, sokakta ekonominin konuşulduğunu ve bütün dünyanın büyük bir ekonomik buhrandan geçtiğini dile getirdi.

Avrupa ülkelerinde klimanın ayarının 25 dereceye çıkartılması için uyarıların yapıldığını belirten Yıldırım, “Kapı açıksa ceza yazıyorlar. ‘Odun kömürü hazırlayın, kış çok zor geçecek’ diyorlar. Buraya gelsinler. Hem insanımız hem iklimimiz sıcak, Antalya onları bekliyor. Gönlümüz de geniş, herkese yer var. Kışı Türkiye’de geçirelim. Enflasyon çok kötü bir şey. Bunu en iyi biz biliriz. 70’li, 80’li, 90’lı yıllarda bunun acısını biz yaşadık, bedelini biz ödedik. 5 Nisan, 25 Ocak kararları, 2001 Şubat krizleri, bankaların batmasının sebebi yüksek enflasyondur” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türkiye’nin ekonomi, demokrasi, kalkınma adına ne kadar iş yapmışsa bunların hepsinin güçlü iktidarlar zamanında olduğunu dile getirdi.

‘NE DİYORLAR ‘RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I İNDİRECEĞİZ, İNDİREMEZLER’

70’li, 80’li, 90’lı yıllardan günümüze Türkiye’yi anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ne diyorlar ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı indireceğiz.’ İndiremezler. Çünkü Erdoğan’ın arkasında millet var. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı indireceksiniz ne olacak’ diyor, ‘Valla onu bize söylemediler ondan sonrası için talimat almadık. Bizim şimdiki görevimiz Erdoğan’ı indirmek’. Değerli kardeşlerimiz şakası yok. Türkiye sadece Anadolu topraklarında değil, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Akdeniz’de, Karadeniz’de, her yerde bir güvence. İstikrarın güvencesi, emperyal güçlerin bölgedeki emellerini kursağında bırakan bir Türkiye, Erdoğan var. Bu da onların canını sıkıyor. Canlarını sıkmaya devam edeceğiz.”

‘ELDEKİ İMKANLAR FAZLASIYLA SEFERBER EDİLİYOR’

Yıldırım, 2023’te seçimlerin yapılacağını belirterek, “Sayılı gün çabuk geçer. O halde bize düşen her saniyeyi, her dakikayı, her günü ve her geceyi son günmüş gibi kabul edip, çalışmalarımızı buna göre sürdürmek” dedi.

‘BU BİZİM ELİMİZDE DEĞİL, KÜRESEL BİR MESELE’

Enflasyonun yüksek olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

“Biliyoruz, bunun farkındayız. Fiyatlar artıyor, artınca maliyetler satış artıyor. Enerji faturası iki katına çıkmış. Bu bizim elimizde değil, küresel bir mesele. Son 40 yıldır enflasyon nedir bilmeyen ülkeler bugün enflasyonu liste başına koydular. Yakın tarihimizden biliyoruz. Belli ki bunun inmesi biraz zaman alacak. Bekleyecek halimiz mi var? Bir yandan enflasyonla mücadele ederken bir yandan da özellikle sabit gelirli vatandaşlarımızın ekonomik durumunu düzeltecek tedbirleri, yani sosyal refah ve sosyal destekleri artırmaya devam ediyoruz. Asgari ücretlerin durumunun iyileştirilmesi. Daha yeni yeni destek paketleri de önümüzdeki haftalarda, günlerde inşallah Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak. Mücadele uzun zaman gerektiriyor ama koruma hemen. Enflasyona karşı özellikle sabit gelirlileri korumak için bekleyecek zamanımız yok. Baştan bu yana da zaten bu yapılıyor. Eldeki imkanlar, fazlasıyla seferber ediliyor, seferber edilmeye devam edilecek.”

‘SORUNLARI HALININ ALTINA SÜPÜRMEDİK, ÜSTÜNE GİTTİK’

Yıldırım, daha sonra AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda Bakan Bilgin’in de katıldığı basın toplantısında, kentte bugün yoğun bir program düzenlediklerini söyledi.

Bölgesel saha çalışması programının ilkini Antalya’da gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım, “Antalya’dan başladık. Mersin, Adana, Burdur, Isparta, Muğla, Denizli gibi illerimizden gelen milletvekillerimiz Antalya ilçelerinde vatandaşlarımızla bir araya geliyorlar. Bunu başka bölgesel toplantılarla devam ettireceğiz. Türkiye’nin her tarafında bu programlar gerçekleştirilecek. AK Parti teşkilatı başkanlığının inisiyatifiyle başlayan ilki Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti’nin geçmişi geleceğe taşıyan, geçmişin tecrübesiyle geleceğin enerjisini birleştiren ve gelecek vizyonunu oluşturan bir parti olduğunu ifade eden Yıldırım, partilerinde müsabakalardaki gibi bayrak yarışı olmadığını, herkesin bayrağı alıp ileriye taşıdığını belirtti.

Yıldırım, hür ve bağımsız olarak ülkenin daha ileriye gitmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yol yürümeye devam edeceklerini dile getirdi.

‘ENFLASYON BUGÜN DÜNYANIN BİR NUMARALI PROBLEMİ HALİNE GELDİ’

Yıllardır ülkenin gündeminde olan sorunları torunlara havale etmeden birer birer çözümlere kavuşturduklarını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sorunları halının altına süpürmedik, üstüne gittik. Zor şartlarda bile vatandaşın içinden ayrılmadık. Vatandaş sitem ettiğinde de saygımızda kusur etmedik. Enflasyon bugün Türkiye’nin değil dünyanın bir numaralı problemi haline geldi. Enflasyonun iki yüzü var. Birinci yüzü enflasyon haksız bir servet transferine sebep oluyor. Daha az gelirlilerden daha fazla gelirlilere servet transferine yol açıyor. Dolayısıyla ekonomik ve sosyal yapıyı rahatsız eden bir şey. Enflasyonu kontrol altına almanın iki usulü var. Bir tanesi mücadele etmek. Mücadele etmek daha çok üretmekle oluyor. Pahalı olan şey nedir, az olan şeydir. Bu kışın başında, ‘Dağı taşı ekin hiç merak etmeyin pişman olmayacaksınız’ dediğimizde muhalifler bizi tiye aldılar. Bugün eken herkes mutlu. Ne ekerse eksin ürünü para ediyor, memnun, emeğinin karşılığını alıyor. Sanayicimiz, turizmcimiz mutlu.”

‘SABİT GELİRLİLER ENFLASYONA KARŞI KORUNACAK’

Sabit gelirlilerin enflasyon canavarına karşı mücadele edilirken korunması gereken kesimler olduğuna işaret eden Yıldırım, “Koruma kalkanı da sabit gelirlilere yönelik yapılan düzenlemeler. Kredi borçlarının, icra dosyalarının silinmesi, devlet memurlarındaki dengesizliklerin 3600’ün giderilmesi, buna benzer asgari ücretle ilgili hiç tarihte örneği görülmemiş bir iş oldu. Yıldan yıla belirlenirdi, sabit gelirlilerin fazla bedel ödememesi için hükümetimiz inisiyatif aldı ve yıl ortasında da bir ayarlamaya gidildi. Yıl sonunda tekrar bu işler gözden geçirilecek” diye konuştu.

Yıldırım, EYT konusunun gündemlerinde olduğunu, dosyanın Bakanın önünde bulunduğunu aktardı.
Sabit gelirlilere yönelik enflasyondan koruma ve desteklerin devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, “Daha güzel imkanlar gelecek” ifadesini kullandı.

‘AK PARTİ’NİN TEŞKİLATLANMA MODELİ DÜNYADA TEKTİR’

Milletin derdiyle dertlenmenin herkesin karı olmadığını dile getiren Yıldırım, “Birileri oturuyor yuvarlak masa etrafında iki ayda bir. Anlaştıkları iki konu var, birincisi yemek menüsü ikincisi bir sonraki toplantının tarihi. Bunlar da lazım da millete bir faydası yok. Asıl olan millettir, millet de huzur, istikrar istiyor. Dayatmaların, darbelerin, vesayetin tekrar gündeme oturmasını istemiyor. Güven istiyor, güçlü iktidar istiyor. Etrafımıza baktığımız zaman neden ihtiyacımız olduğu apaçık ortada” görüşünü paylaştı.

Yıldırım, Cumhur İttifakı olarak 2023’te hem Cumhurbaşkanını seçeceklerini hem de parlamentoda güçlü temsili gerçekleştireceklerini, içeriden ve dışarıdan hayallere kapılanlara kulak vermediklerini vurguladı.

‘ÜLKE GERÇEKLERİNİ GÖREN HERKES ER YA DA GEÇ AK PARTİ’YE KATILIYOR’

İktidara adım adım giderken büyümeye devam edeceklerini belirten Yıldırım, “AK Parti’nin teşkilatlanma modeli dünyada tektir. AK Parti’de samimiyet, hak rızası var, menfaat, küçük hesaplar yok. Onun için AK Parti’yi yıllar eskitemiyor, partimizin canlılığı, heyecanı, gelecek vizyonu artarak devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin “CHP’den geçişlerin olduğunu fark ettik, radikal bir karar olmuş, değerlendirmeniz ne olacak?” sorusunu Yıldırım, “AK Parti’nin gönlü de vizyonu da geniş partidir. Dünya ve ülke gerçeklerini gören herkes er ya da geç AK Parti’ye katılıyor. Bu katılımlar bize şeref, güç verir. Kendilerine hoş geldiniz diyorum” diye yanıtladı.

Rozet takılan yeni üyelerden eski Yeniden Refah Partisi Antalya İl Başkanı Hakan Güneri ise AK Parti’nin vizyon olarak büyük dönüşümlerin altına imza atan siyasi hareket olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.