SON DAKİKA
Hava Durumu

DHKP-C'li Kamile Kayır'a 16 yıl 3 ay hapis cezası

Terör örgütü DHKP-C’nin sözde Türkiye sorumlusu Kamile Kayır’ın yargılandığı davada mahkeme, Kayır’ı ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçundan 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
DHKP-C'li Kamile Kayır'a 16 yıl 3 ay hapis cezası

İstanbul'da silahlı terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda ‘gri’ kategoride aranırken yakalanan örgütün sözde Türkiye komitesi sorumlusu Kamile Kayır’ın da arasında bulunduğu 10 sanıklı dava karara bağlandı. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Kamile Kayır, başka suçtan tutuklu Dursun Göktaş ve sanık avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmaya diğer tutuklu sanık Alişan Gül ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkeme, sanık Doğan Karataştan'ın dosyasının celse arasında ayrıldığını belirtti.

16 YIL 3 AY HAPİS CEZASI
Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kamile Kayır'ı ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçundan 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanıklar Yeliz Kütük ile Dursun Göktaş'ı ise ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Sanık Alişan Gül'ü ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran ve sanık Göktaş'ı ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran heyet, bu suçlara ilişkin hükümlerin açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanık Fatih Özgür Aydın’ın bu mahkemede isnat edilen suçtan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı gerekçesiyle dosyasının ayrılmasına hükmetti, ayrıca sanıklar Leyla Aracı, Şafak Yayla, Mahir Bektaş, Elif Sultan Kalsen'in öldüğünün tespit edilmesi nedeniyle haklarındaki davanın düşmesine karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.