SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekrem Açıkel’den EYT’lilere uyarı: Henüz bir formül yok

Gazeteci Ekrem Açıkel, emeklilikte yaşa takılan vatandaşları yanlış haberlere karşı uyararak, “Henüz bir formül yok’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2022 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2022 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Ekrem Açıkel’den EYT’lilere uyarı: Henüz bir formül yok

EYT mağduriyetini gündemde tutmak için büyük gayret gösteren gazeteci Ekrem Açıkel, TGRT Ana Haber’de EYT’lileri yanlış haberler konusunda uyardı.

Açıkel, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Öğle saatlerinde editörüm dedi ki: Bütün etrafta görüyorum, ‘EYT’de formül belli oldu.’ Haberi bu akşam yapalım. Yapalım ama bir araştıralım. Bir baktık ki; kusura bakmayın o cümleyi kuracağım: O haber yalan… Yalan haber çıktı.

Bu konularda her şeyden bihaber olan, bir parça da bu konularda kaygılı olan, evhamlanan dünya kadar kaderdeşim oldu.

Yahu neresini düzeltelim bunun? Zaten Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na bağlı olanların emeklilik şartını, EYT formülü diye getirip burnumuza dayıyorsunuz. Yalan haber ve insanların umutlarıyla oynuyorsunuz.

Henüz bir formül yok.

8 Eylül 1999’dan önce SGK, SSK’ya giriş kaydınız varsa siz EYT’lisiniz. Ve haklarınız o tarihten önce neyse bunların size teslim edilmesi, emeklilik haklarınızın verilmesi; temel formüldür, tek formüldür, vazgeçilmez formüldür.

Yoksa, prim sayısı, gün sayısı, yaş ile oynarsanız bakın ne oluyor: EYTYYT oluyorsunuz. Emeklilikte yaşa takılıp yeniden yaşa takılanlar. Ya da EYTPT.. O ne ola ki: Emeklilikte yaşa takılıp prime takılanlar… Bir daha bizi prime de takmayın, Allah aşkına.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.