SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekli amiraller üçüncü kez hakim karşısında

Montrö Sözleşmesi ile ilgili bildiri yayımladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 104 emekli amiral yarın üçüncü kez hâkim karşısına çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2022 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2022 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Emekli amiraller üçüncü kez hakim karşısında

104 emekli amiral, Nisan 2021’de, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve üniformasıyla gittiği tarikat evinde cüppe ve sarıklı fotoğrafları basına sızan Tuğamiral Mehmet Sarı’ya ilişkin açıklama yaptı. Bunun üzerine “suç işlemek için anlaşma” gerekçesiyle haklarında dava açıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) “104 amiralin bildirisini kınadılar” şeklindeki açıklamasını “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” sözleriyle reddetmesinin ardından soruşturmaya dahil edilen emekli Tuğgeneral Çalışkan da iddianamede amiral olmayan tek isim olarak yer aldı.

Dava kapsamında ilk duruşma mart ayında, ikinci duruşma ise haziranda görüldü. Amiraller, yarın üçüncü kez yargıç karşısında olacak. İkinci duruşmada dosyanın, esas hakkında mütalaasını hazırlamak üzere savcılığa gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Yarınki duruşmada mütalaanın sunulması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.