SON DAKİKA
Hava Durumu

Hilmi Şanlı'dan Eğitim-İş'e tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hilmi Şanlı, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay’a “Dincilerin ders baskısına Diyanet de hutbeyle ortak oldu, gerici kuşatma sürüyor” sözlerine sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Hilmi Şanlı'dan Eğitim-İş'e tepki

Eğitim-İŞ Genel Başkanı Kadem Özbay, Yavrularımızın Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Dini Bilgiler gibi dersleri seçmeleri hususunda Velilerin dikkatini çeken Diyanet İşleri Başkanlığına seslenerek, Diyanetin kendi işine odaklanmasını, eğitimden elini ve dilini çekmesini ifade etmişti.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, bu sözlere tepki göstererek Eğitim-İş Genel Başkanını kınadı.

Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü: Eğitim-İş Genel Başkanı Sayın Kadem Özbay’a “Gerek Anayasamızın 136. Maddesi ve 633 Sayılı kanunu okumasını ivedilikle tavsiye ediyorum” dedi.

Şanlı,  “Bir ülkenin eğitim sistemi o toplumun ait olduğu medeniyet dinamikleri ve değerleri üzerine kurulur. İster Batı, ister Doğu ülkeleri olsun eğitim sistemlerinin temelleri ait oldukları medeniyetin temellerine dayanır.

Bizdi de böyle olmak zorundadır; biz de eğitim sistemimizi bizim medeniyet dinamiklerimiz üzerine bina ettiğimiz zaman yeniden dünya çapında bilim insanları yetiştirebiliriz.

Yoksa batılı değerler üzerine eğitim sistemini inşa etmeye kalkışırsanız, Batı’ya karşı aşağılık kompleksiyle bakan, dinine, kutsallarına, tarihine yabancılaşan, ezik, özentili zavallı kuşaklar yetiştirirsiniz  Eğitim sistemimiz, bizim medeniyet dinamiklerimiz ve kültürel değerlerimiz üzerinden yapılanması çok daha iyi olacaktır.

Kur’an-Kerim, İslâm medeniyetinde, eğitim sisteminin merkezinde yer aldığı için İslâm medeniyeti hem bütün insanlığın bilim, sanat ve düşünce birikimini devraldı, anlamlandırdı, tartıştı, kendine mal etti ve bütün insanlığa aktardı.

Kur’an-ı Kerime dayalı eğitim sisteminden insanlığın önünü aydınlatan, aydınlatmaya devam eden dünyanın en parlak yıldızları, Gazali, Razî ‘ler, ibn Sina, İbn Haldun, Yunus, Mevlâna, Cezeri, Ali Kuşçu, Uluğ Bey,Cabir, Sinan, Itri gibi dünya çapında bilim insanı ve sanatçılar yetişti.

Bütün bunları bir arada değerlendirdiğimizde Eğitim-İş Genel Başkanı Sayın Kadem Özbay’a tavsiyem; ön yargılarını bir kenara bırakarak, hem tarihini ve hem de Kur’an-ı Kerimin mealini en az bir kere okumasını tavsiye ediyorum. “Gerici Kuşatma Sürüyor” sözünü de  aynen iade ediyorum dedi.

İlk emri Oku olan kitabı nasıl eğitimden çıkarırız hayret doğrusu!

Avrupa’da her okul bir kiliseye bağlı papazlar girip çıkıyor bilim de eğitim de bundan zarar görmüyor da bizim “aklınızı kullanmaz mısınız” diyen kitabımızla eğitim zarar mı görecek!!!” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.