SON DAKİKA
Hava Durumu

“İkiz” ressamlar ilk sergilerini açtı!

Resim tutkunu 11 yaşındaki ikiz Akhan Kardeşler, 23 Nisan’da okullarında açtıkları ilk kişisel sergileriyle yeteneklerini izlenime sundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 17:54
Kaynak: Ayşegül Eliaçık Güdük
“İkiz” ressamlar  ilk sergilerini açtı!

Bursa’nın saygın gazetecilerinden Ahmet Akhan ile Ziraat Mühendisi Özge Akhan’ın ikiz evlatları Kağan ve Çağan, küçük yaştan beri resim yapmaya olan ilgilerini, aldıkları özel eğitimle destekleyip, 11 yaşında ilk kişisel sergilerine imza attı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eğitim gördükleri okullarında açtıkları sergide; Kağan ve Çağan’ın yağlı boyadan karakaleme, akrilik boyaya daha birçok teknikle yaptığı çalışmalar, büyük beğeni topladı. 3 yılda 50’nin üzerindeki kompozisyonu tuvale yansıtmayı başaran Kağan ve Çağan, okul hayatı gibi resim sanatındaki yetenekleriyle hem ebeveynlerinin hem de öğretmenlerinin göğsünü kabarttı.

3 yaşında başladılar

Okuldaki arkadaşları tarafından da çok sevilen ikiz ressamlardan Çağan Akhan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 3 yaşından beri resim yaptığını söyledi. Özellikle hayvan figürlerini çalışmak ve özgün bakış açısıyla bu figürleri kâğıda veya tuvale yansıtmaktan da keyif aldığını söyledi. Kağan Akhan ise özellikle doğa ve insan figürleri çizmeyi, soyut desenler oluşturmayı sevdiğini ifade etti. İkiz ressamlar, eser sayısını arttırdıktan sonra ikinci bir özel sergi daha açmayı planladıklarını ve bu sergiden elde edilecek geliri de sosyal sorumluluk projelerinde değerlendirmek istediklerini açıkladı.

Resim ve kişisel gelişim

Bu arada ikiz ressamların çalışmalarıyla büyük beğeni topladığını belirten Uğur Okulları Özlüce Kampüsü Müdürü Bertan Temel de sanatsal faaliyetlerin çocukların kişisel gelişimine önemli katkılar sağladığını hatırlattı. Temel, öğrencilerinin bu çalışmalarına her zaman destek olduklarını da ifade etti.

Bu arada biz de SözBursa Ailesi olarak, gurur kaynağımız Kağan ve Çağan’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kaynak: Ayşegül Eliaçık Güdük

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.