SON DAKİKA
Hava Durumu

Pınar Selek için kırmızı bülten ve tutuklama kararı

Mısır Çarşısı'nda 1998 yılında yaşanan patlamaya ilişkin davada hakkındaki beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan Pınar Selek için tutuklama ve kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Davanın yeniden görülmesine 31 Mart'ta başlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Pınar Selek için kırmızı bülten ve tutuklama kararı

Yargıtay tarafından 1998’deki Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin hakkındaki beraat kararı bozulan Pınar Selek’in yeniden yargılanacağı davada mahkeme, Selek’in yokluğunda tutuklanmasına ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. Davanın yeniden görülmesine 31 Mart'ta başlanacak.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nca, Mısır Çarşısı’nda 9 Temmuz 1998’de 7 kişinin ölümüne, 127 kişinin ise yaralanmasına yol açan patlamaya ilişkin 4. kez bozulan dava dosyası, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkemece hazırlanan tensip zaptında, Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk ‘sanık’ sıfatıyla yer aldı. Sanıkların suçunun ‘devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak’ olduğu kaydedildi.

Kırmızı bülten kararı
Mahkeme, sanık Pınar Selek'in yokluğunda tutuklanmasına ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına hükmetti. Heyet ayrıca, sanık Abdulmecit Öztürk hakkında ise tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Davanın yeniden görülmesine ise İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 31 Mart 2023’de başlanacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.