SON DAKİKA
Hava Durumu

Sel felaketinde 16 can kaybı

Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Adıyaman'da bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da ise sel nedeniyle 14 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp 5 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Diyarbakır'da da yağış nedeniyle Silvan yolu üzerindeki çadırkent tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Sel felaketinde 16 can kaybı

Şanlıurfa ve Adıyaman dün sağanak yağışların etkisiyle sele teslim oldu. Yaşanan felakette Şanlıurfa'da 14, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti. 

Kentte dün etkili olan sağanağın ardından yaşanan selin etkili olduğu noktalarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Arama kurtarma ekipleri, Abide Köprülü Kavşağı'nda yürütülen çalışmalarda bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Böylelikle kentte sel nedeniyle can kaybı 14'e yükseldi.

Selden etkilenen Şanlıurfa’da sokaklarda temizlik çalışması sürüyor. Jandarma ekipleri taşan Karakoyun deresi bölgesinde TOMA, kürek ve paspaslarla bölgedeki çamurun temizlenmesine yönelik çalışmalara destek verdi. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran da ekiplerin çalışmalarını koordine etti.

SEL BÖLGESİNE SEVKİYAT

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgede görev yapacak arama kurtarma ekipleri ve malzemelerin Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklarla bölgeye taşındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla bölgede görev yapacak AFAD ve AKUT arama kurtarma ekipleri, arama kurtarma botları ile ihtiyaç duyulan araç, gereç ve malzemeler, farklı illerden kalkan Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla bölgeye taşınıyor" ifadeleri kullanıldı.

AKUT ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki sel felaketinde 43 gönüllüyle çalıştığını duyurdu.

Dernekten yapılan açıklamada, Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanaktan kaynaklanan sel felaketi için Bursa, Giresun, İstanbul, Kocaeli, Rize ve Trabzon ekiplerinden 43 gönüllüyle operasyona çıkıldığı belirtildi.

Açıklamada, afetin gelişme durumuna göre yeni ekiplerin sevk edilmesi için çalışmalara 7/24 devam edileceği kaydedildi.

DİYARBAKIR'DAKİ ÇADIRKENT BOŞALTILDI

Diyarbakır'da çadır kentte bulunan depremzedeler, etkili olan sağanak nedeniyle tedbir amaçlı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez Yenişehir ilçesi Diyarbakır-Silvan yolu üzerindeki çadır kentte barınan depremzede vatandaşların, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.