SON DAKİKA
Hava Durumu

TİTCK’dan sağlık kuruluşlarına tetanoz uyarısı: İlgili partiyi kullanmayın

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türk İlaç ve Serum Sanayii üretim tesislerinde yapılan denetim sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
TİTCK’dan sağlık kuruluşlarına tetanoz uyarısı: İlgili partiyi kullanmayın

Yapılan duyuruda “Tetadif 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Süspansiyon isimli ürünün TD047 partisine, gerekli inceleme, analiz ve değerlendirme süreci sonuçlanıncaya kadar İlaç Takip Sisteminde satış blokajı uygulanmış olup, mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partinin kullanımının durdurulması önem arz etmektedir” denildi. Söz konusu ürünün tetanoz aşısı olduğu öğrenildi. 

 GMP belgesi askıya alındı

 Öte yandan Sağlık Bakanlığı ekiplerinin 3-7 ve 10-14 Ekim tarihleri arasında ve 17 Ekim’de üretim tesislerinde yaptığı denetimlerde de daha önce tespit edilmiş olan eksikliklerin giderilmediği tespit edildi. Denetim sonucunda firmanın ilaç üretimi için gerekli olan İyi Üretim Uygulamaları (GMP) belgesi kadar askıya alındı. Diğer yandan firmanın üretim yerli izin belgesinin de askıya alındığı ve eksikliklerin giderilmesi için firmaya belirli bir süre tanındığı öğrenildi.

 Yüzde 15 yerli malı avantajından faydalanıyor

 Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Hepatit B aşısının Türkiye'de yerli üretimi için Güney Kore menşeli LG Chem ile geçtiğimiz yıl anlaşma imzalamıştı. Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, anlaşma ile Hepatit B aşısının yerlileştirilmesi için ithalden imale geçiş sürecinin başlatıldığı belirtilerek, girilecek ilk ihalede yüzde 15 yerli malı avantajından faydalanılacağı bildirilmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.