SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu'ndan EYT mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Bütçe görüşmelerinin ardından çalışanlarımızın, emekçilerimizin uzun süredir bizlerden beklemiş oldukları EYT başta olmak üzere, sözleşmeli personellere kadro konusu başta olmak üzere, geçici işçilerimizin çalışma koşullarını yeniden düzenleyeceğimiz çalışmalar başta olmak üzere bunlarla ilgili de adımlarımızı atıyoruz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2022 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2022 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu'ndan EYT mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “İnşallah aralık ayından itibaren de fiyat artışlarıyla alakalı yapmış olduğumuz bu hamlelerin, ortaya koymuş olduğumuz adımların, politikaların sonuçlarını alarak fiyat artışlarında da istediğimiz aşağı iniş seviyelerine ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.” dedi.

Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti’den bazı MKYK üyeleri, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Niğde ve Osmaniye milletvekillerinin katılımıyla AK Parti Adana İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programında, vatandaşların Mevlit Kandili’ni kutladı.

Yaz dönemini çok bereketli şekilde tüm Türkiye’de geçirdiklerini, Adana’da da tüm teşkilat üyeleriyle adım atmadık yer bırakmadıklarını ifade eden Sarıeroğlu, çalışmalar sonrasında sahada belirlenen hususlarla ilgili raporları genel merkeze ilettiklerini anlattı.

Sarıeroğlu, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında 40’a yakın ili tamamladıklarını ve çok verimli buluşmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 6’lı masayı eleştiren Sarıeroğlu, “Henüz adayları bile belli olmak olmamışken bizler yaz dönemi çalışmalarında vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri doğrultusunda yol haritalarımızı çok yoğun bir mesai, mutfak çalışması yaparak genel merkezde de oluşturuyoruz. Biliyorsunuz çok yakın bir zamanda 28 Ekim’de partimizin 2023’e giden yolda ve seçimler doğrultusunda vizyonunu ortaya koyacak Ankara Spor Salonu’nda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamalarıyla bir toplantı hazırlığını da gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Pandemi döneminde Türkiye’nin diğer ülkelerden farklı olarak tüm vatandaşların hayatına dokunacak çalışmaları gerçekleştirdiğini vurgulayan Sarıeroğlu, başta asgari ücretten emekli maaşlarına kadar, çalışanların hayat standartlarını yükseltmekten, çiftçilere, emekçilere her kesime dokunan çalışmalarını çok hızlı biçimde hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Bu dönemde yaşanan bazı sıkıntıların olduğuna değinen Sarıeroğlu, “Bunların tamamının çözümünü Sayın Cumhurbaşkanı’mız da ilk grup toplantımızda söyledi, çözümü siyasi parti olarak AK Parti tarafından hayata geçirilecektir. İttifak olarak da Cumhur İttifakı tarafından inşallah vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri bizler tarafından giderilecektir ve yerine getirilecektir.” ifadesini kullandı.

Sarıeroğlu, bu dönemde Türkiye ekonomi modelini uygulamaya koyduklarını aktardı.

Üretimi, yatırımı, istihdamı, ihracatı önceleyen bir bakış açısıyla tüm dünyaya örnek olacağına inandıkları sonuçları aldıklarını belirten Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

“Şu anda 31 milyonu geçen bir istihdam rakamına ulaşmış durumdayız. 250 milyar doları aşan bir ihracat seviyesine ulaşmış durumdayız. Aldığımız yatırım miktarı 240 milyar doları aşmış durumda. İnşallah aralık ayından itibaren de fiyat artışlarıyla alakalı yapmış olduğumuz bu hamlelerin, ortaya koymuş olduğumuz adımların, politikaların sonuçlarını alarak fiyat artışlarında da istediğimiz aşağı iniş seviyelerine ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.”

MECLİS’E TORBA YASA GELECEK

TBMM tatildeyken yaptıkları çalışmalarla vatandaşların kendilerinden beklentilerini çok iyi şekilde anladıklarını, bunlarla ilgili atacakları adımları, çalışmaları planladıklarını aktaran Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu an Meclisimizde başta ekonomi konuları olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamış olduğu müjdelerle alakalı ve yeni çalışmaları içeren bir torba yasamız inşallah görüşülmeye başlanacak, Meclisimize sevk edilecek. Diğer taraftan bütçe görüşmelerinin ardından çalışanlarımızın, emekçilerimizin uzun süredir bizlerden beklemiş oldukları EYT başta olmak üzere, sözleşmeli personellere kadro konusu başta olmak üzere, geçici işçilerimizin çalışma koşullarını yeniden düzenleyeceğimiz çalışmalar başta olmak üzere bunlarla ilgili de adımlarımızı atıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.