SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti'nin saha gözlemleri: Kararsız ve kırgın kitle bize yöneliyor, oylarımız artıyor

AK Partili vekiller, sahadaki gözlemlerine göre kararsız kitlenin kendilerine dönmeye başladığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AK Parti'nin saha gözlemleri: Kararsız ve kırgın kitle bize yöneliyor, oylarımız artıyor

Temmuz ayından bu yana seçim bölgelerinde çalışmalar yapan AK Partili vekiller sahadan verilerle dönmeye başladı.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; yaklaşık üç aylık çalışma sonuçlarını değerlendiren milletvekilleri ve AK Parti kurmayları, şöyle konuştu:

"Bu senenin başından itibaren AK Parti oylarında bir düşüş seyri vardı. Önce bu düşüş durdu, ardından son iki aydır yükseliş trendine girdiğini sahada gözlemledik. İlk sahaya çıktığımız temmuz başından bugüne geldiğimizde seçmende AK Parti açısından önemli bir değişim söz konusu. İlk başta bize karşı tereddütle yaklaşan bir kitle vardı. Ama özellikle bir aylık çalışma sonucunda bu tereddüttün ortadan kalktığını gördük. Hayat pahalılığı yine baş sorun. Ama küresel bir kriz yaşandığının farkında vatandaş. Son dönemde ‘kararsız, kırgın, küskün’ diyebileceğimiz kitleden bize doğru bir yöneliş olduğunu da gözlemledik. 6’lı masanın ortaya somut bir şey koyamaması da bizim lehimize işledi. 6’lı masadan umutlar kesilmiş durumda. Anketlerde AK Parti’nin oylarının üç ay önceye göre 1,5-2 puan yükseldiği tespiti var. Seçime kadar bu seyrin devam edeceğini öngörüyoruz."

Saha gözlemlerine göre, KYK kredi borçlarının faizlerinin silinecek olması, vatandaşın 2 bin liraya kadar olan borçlarının devlet tarafından üstlenileceğinin yanı sıra yılbaşında asgari ücretliler ve çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılacağına yönelik açıklamalar da vatandaş tarafından olumlu karşılandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.