SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den EYT hamlesi: Torba yasaya ek madde

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanacak torba yasaya EYT’nin de alınması için teklif vereceklerini açıkladı. Altay, “Hazır torba geldi, biz CHP Grubu olarak yarın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na bir maddelik ek madde teklif edeceğiz. Üç fıkralı bir madde” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
CHP'den EYT hamlesi: Torba yasaya ek madde

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek torba yasaya EYT’nin de alınmasını istedi.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine başlanacağını aktaran Altay, “Bay Kemal’in önerisiyle Kredi Yurtlar Kurumuna borcu olan bütün öğrencilerin borçlarının faizleri de bu torba yasayla silinecek. Bay Kemal söyledi, şimdi Erdoğan ve Meclis bunu gerçekleştirecek. Bütün öğrencilerimizin hak ettiği, silinmesini hak ettiği borçları bizim de desteğimizle silinecek. Başka ne olacak? Devlet bazı alacaklarından vazgeçecek.” bilgisini paylaştı.

Bu torba teklifte Kur Korumalı Mevduat sisteminin süresinin uzatılmasının da yer aldığına işaret eden Altay, bu sistemle zenginin zenginliğinin korunduğunu savundu.

CHP olarak komisyonda 3 önerileri olacağını anlatan Altay, “Kur korumalı mevduatı işin içinden çıkarırsak olumsuz bir torba diyemeyiz. Vatandaştan gasp edilenler vatandaşa iade edilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

‘EYT İLE İLGİLİ EK MADDE TEKLİF EDECEĞİZ’

Altay, EYT ile ilgili düzenlemelerin de ülke gündeminde olduğunu dile getirerek, “Hazır torba geldi, biz CHP Grubu olarak yarın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na bir maddelik ek madde teklif edeceğiz. Üç fıkralı bir madde. Erdoğan, üstünden vesayetini ve gölgeni eksik etmediğin Meclisteki çoğunluğuna, Plan ve Bütçe grubuna söyle bunu kabul etsinler bu işi bitirelim. EYT yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçsin.” diye konuştu.

Çalışanlardan kesilen gelir vergisine ilişkin bir düzenlemeyi de komisyonda teklif edeceklerini anlatan Altay, teklifte yer verilen, varlık yönetim şirketlerine devrolmuş alacakların 2 bin 500 liraya kadar olan kısmı ifadesi ile elektrik, gaz, su borçlarında 2000 liraya kadar olan alacakların terki kısımlarında yer verilen parasal ifadenin 5 bin 500 liraya çıkarılmasını önereceklerini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.