SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan hakkındaki karar 31 Ocak'ta verilecek

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşturulan Hazırlık Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık tezkerelerine ilişkin raporunu 31 Ocak Salı günü verecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan hakkındaki karar 31 Ocak'ta verilecek

TBMM Hazırlık Komisyonu CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık kararını 31 Ocak'ta verecek.

CHP ve HDP'li komisyon üyelerinin katılmadığı toplantının ardından açıklama yapan Özkaya, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonun beşinci Hazırlık Komisyonu olarak ikinci toplantısını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın 17 sayfalık savunmasını okuduklarını söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, "CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın 'size savunma vermiyorum' yazısını okuduk, videoları izledik. Komisyondaki görüşmelerimize devam ediyoruz." dedi.

Öte yandan İYİ Partili Türkkan hakkında da "Küfrettiği kişiyle ilgili olarak şehit yakını mıdır, değil midir, hangi statüye sahip olduğunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sorma kararı aldık." ifadelerini kullanan Özkaya, bir sonraki toplantının 31 Ocak'ta yapılacağını duyurdu.

Özkaya, eksiklik olmadığı taktirde kararın o gün verileceğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.