SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’li Nevin Taşlıçay'dan Meclis'te staj önerisi!

MHP Milletvekili Nevin Taşlıçay’ın, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Staj ve çıraklık süreleri hizmetten sayılıp, sigorta başlangıç tarihi kabul edilmeli” demesi staj ve çıraklık sigortası mağdurlarını ümitlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
MHP’li Nevin Taşlıçay'dan Meclis'te staj önerisi!

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay’ın TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz ay yaptığı konuşma EST’lileri ümitlendirdi. Nevin Taşlıçay, geçtiğimiz Aralık ayında Çalışma Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu bütçeleri üzerine partisi MHP adına yaptığı konuşmada, staj ve çıraklık sigortasının sigorta başlangıcı sayılmasını talep ediyor.

HİZMETTEN SAYILIP, SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİ KABUL EDİLMELİ

MHP’li Taşlıçay “Çıraklık ve mesleki eğitimin özendirilmesi adına sigortalıların çıraklık ve staj sürelerinin fiili bir çalışmaya dayanması dikkate alınarak bu sürelerin hizmetten sayılması ve sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınması doğru olacaktır” diyor.

MHP Milletvekilinin konuşması şöyle:

“Üreten gelişen ve büyüyen Türkiye’nin ön koşulu, yarının dünyasının gerektirdiği bilgi ve berecilere haiz nesiller yetiştirmektir.

Yarının Türkiye’si için mesleki eğitime yönelik ortaya konacak bütün çabalar bu alana yönelik yapılacak bütün iyileştirmeler kalkınmamızın başak gücü hüviyetinde olacaktır.

Bu sebeple çıraklık ve mesleki eğitimin özendirilmesi adına sigortalıların çıraklık ve staj sürelerinin fiili bir çalışmaya dayanması dikkate alınarak bu sürelerin hizmetten sayılması ve sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınması doğru olacaktır.

Atılacak bu adım Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun da müstesna gayretleriyle yüksek standartlı ve belgelenebilir mesleki donanımlı büyük bir insan gücünü Türkiye’ye kazandıracaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.